Politic

Lucian Lungoci: În ultimele zile, USR-iști s-au repezit precum șobolanii politici asupra ministrului Sănătății

Deputatul Lucian Lungoci îi acuză pe reprezentanții USR că au pus la cale un jaf în cazul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS). Deputatul afirmă că tocmai din acest motiv îl acuză acum pe nedrept pe Ministrul Sănătății, cel ce a făcut public jaful pus la cale de USR-iști prin PNNR, la capitolul Sănătate.

„Disperați fiind că li se scufundă corabia, lovită de valul făcăturilor puse la cale de Ghinea&Company, niște neica nimeni susțin aberații jalnice la adresa lui Alexandru Rafila.
De ce fac asta? Pentru că Ministrul Sănătății a făcut public JAFUL pus la cale de USR-iști prin PNNR, la capitolul Sănătate. Așa cum au procedat, spre exemplu, în cazul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS).
Aici unde cheltuielile de dotare și funcționare abia dacă ating 5 milioane de euro, în timp ce consultanța pentru doar un capitol – ajustarea cadrului legislativ- ajunge la peste 25 de milioane de euro.
Sumă pentru care Alexandru Rafila a sesizat Corpul de Control al premierului. Stare de fapt care i-a nevricat pe USR-iști, dar indiferent ce prostioare vor mai scoate pe gură politică, nu vor putea să ascundă câteva adevăruri evidente:
– consultanța s-a făcut fără consultarea specialiștilor din minister, preferații fiind acoliții de partid sau de prin te miri ce poziții, ȘPĂGUIȚI astfel de partidul care clamează lupta anticorupție!
– un consultant din aria de interese USR-iste câștigă, astfel, între 693 euro și 2000 de euro PE ZI! 693 euro provin din împrumuturile din PNRR (la care România plătește dobânzi) , iar diferența până la 2.000 euro se plătește suplimentar, din BUGETUL DE STAT!
– un consultant din gașca lui Ghinea ar câștiga ÎNTR-O ZI minim 3400 de lei. Un medic primar câștigă 8-9.000 lei ÎNTR-O LUNĂ, iar angajații din domeniul strategic al industriei de apărare de la Cugir sunt plătiți cu 1800-2000 de lei/lună
– ANDIS este prevăzută să funcționeze până în 2026, însă până atunci NU se poate încheia investiția în niciunul dintre cele 3 spitale regionale de care răspunde exclusiv. Acum, gradul de execuție al acestora este de 0,00037%, fiind cheltuiți deja 9 milioane de euro pentru consultanță.
– Așa zisa consultanță a găștii din preajma lui Ghinea sfidează logica: clădirile spitalelor ar trebui să se termine până în 2026, dar echipamentele trebuie achiziționate până în 2024! Poate explică marii “specialiști” din USR cum să cumperi un echipament cu 2 ani înainte de a termina spațiul în care trebuie puse”, declară Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top