Actualitate

Consiliul Local Baia, decizii importante cu privire la funcționarea GOSCOM Baia

În recenta ședință a Consiliului Local al comunei baia, județul Tulcea, aleșii locali au dezbătut o serie de proiecte cu privire la GOSCOM Baia, serviciul aflat în subordinea CL.

Astfel, consilierii au aprobat nivelul cotei de pierdere de apă în cuantum de 16% pentru alimentarea cu apă, procent ce se va adăuga în tariful unic al serviciului GOSCOM BAIA, înființat în subordinea Consiliului Local Baia.

De asemenea, s-a aprobat nivelul cotei de dezvoltare în cuantum de 5% pentru alimentarea cu apă, procent ce se va adăuga în tariful unic al serviciului GOSCOM BAIA și nivelul cotei de dezvoltare în cuantum de 5% pentru canalizare , procent ce se va adăuga în tariful unic al serviciului GOSCOM BAIA.

Prin decizia consilierilor locali, Regulamentul de înființare, organizare și funcționare al serviciului GOSCOM BAIA a suferit o serie de modificări, totodată fiind aprobată și Strategia de tarifare la apă și canalizare pentru perioada 2022-2027.

Prevederile acestui regulament se aplică „Serviciului Public Alimentare cu Apă și Canalizare” al comunei Baia care are în administrare suprastructura și utilajele aferente pentru realizarea serviciului.

Obiectul de activitate al GOSCOM, cuprinde totalitatea activităților necesare pentru:

  • captarea apei brute, din surse subterane;
  • tratarea apei brute;
  • transportul apei potabile;
  • înmagazinarea apei;
  • distribuția apei potabile;
  • furnizarea apei potabile;
  • colectarea ,transportul și evacuarea apelor uzate;
  • epurarea apelor uzate și evacuarea apei epurate în emisar;

A fost aprobat și Planul anual de evoluție a tarifelor de apă și canalizare ajustate pentru perioada 2022-2027 și prețul/tariful unic inițial ce va fi practicat de operatorul GOSCOM BAIA pentru apă potabilă și canalizare.

„Strategia tarifară constituie condiție de finanțare a proiectelor de investiții în infrastructura de apă și canalizare realizate din fonduri publice acordate de la bugetul de stat și/sau din fonduri nerambursabil”, se arată în document.

Aplicarea tarifului unic și a strategiei de tarifare este obligatorie. De asemenea, strategia de tarifare constituie condiție de finanțare a proiectelor de investiții, iar neaprobarea ei poate atrage corecții financiare de până la 100 %.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top