Politic

Lucian Lungoci: Banii din fondul de rezervă al guvernului nu sunt pentru a plăti voturile pe care le-a obținut domnul Câțu la Congres

Deputatul Lucian Lungoci a criticat, în cadrul unei conferințe de presă organizată de PSD Constanța, decizia guvernului de a aloca bani din fondul de urgență către primarii PNL. Lungoci a arătat că acești bani ar trebui folosiți doar în situații de urgență, cum este cea generată de valul 4 al pandemiei și nu pentru lucrări edilitare mărunte. Totodată, deputatul PSD a reamintit că parlamentarii PSD au auds amendamente la legea bugetului, cerând sume de bani din fondul de urgență, pentru studiile tehnice necesare construirii unui spital nou la Constanța și pentru continuarea investițiilor în sistemul de irigații, dar aceste amendamente a fost respinse.

Fondul de urgență al guvernului, aflat la dispoziția primului ministru, prevăzut în legea bugetului național, reprezintă o sumă ce trebuie utilizată în cazuri excepționale. Nu este o pușculiță a cuiva care la sfârșit de an să se gândească ce face cu banii respectivi. Aceștia bani ar fi trebuit folosiți pentru urgențe. Iar urgențele țării în perioada pe care o traversăm sunt cele legate de siguranța sanitară, de sănătate.

Aici se deturnează destinația acelui fond de urgență. Aceștia nu sunt bani pentru ce crede de cuviință fiecare, că are de vopsit o școală sau un gard, de făcut un drum sau de schimbat niște becuri. Și aceste lucruri trebuie făcute, dar prin accesarea de proiecte, pe fonduri europene, naționale.

Parlamentarii constănțeni PSD au solicitat la începutul anului, prin amendamente la legea bugetului național ca o parte din acest fond de rezervă să fie folosită pentru: continuarea lucrărilor de irigații, care considerăm că reprezintă o urgență, alocarea unor sume pentru demararea studiilor tehnice pentru construirea unui nou spital.

Au refuzat să folosească sume din fondul de rezervă pentru aceste investiții urgente, necesare pentru județul Constanța și vedem că folosesc acei bani pentru a-și plăti voturile pe care le-a obținut domnul Câțu la Congres.

Trebuie să înțelegem că acel fond de rezervă este constituit în bugetul național din taxele și impozitele pe care le plătim toți cetățenii, indiferent de localitatea în care locuiesc, indiferent dacă au votat sau nu, indiferent dacă au votat cu PNL sau PSD”, a declarat Lucian Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top