Politic

Lucian Lungoci: Autoritățile publice locale nu vor mai întâmpina probleme la adoptarea bugetelor proprii la timp, așa cum s-a întâmplat în trecut

Deputatul Lucian Lungoci anunță că aproximativ 12 milioane de români vor primi creșteri de venituri, inclusiv salarii, pensii, ajutoare pentru alimente și facturi. Valoarea totală a acestui pachet de protecție socială este de 16 miliarde de lei.

„Înainte de orice, trebuie menționat că s-a reușit ca bugetul pe anul 2023 să fie votat încă de la jumătatea lunii decembrie a anului 2022.

Urmarea? Autoritățile publice locale nu vor mai avea probleme cu adoptarea la timp a bugetelor proprii, așa cum s-a întâmplat în alți ani.

Nu în ultimul rând, este evident că acest buget este unul care ajută românii să treacă peste perioada dificilă cauzată de criza economică. A fost cerința PSD, respectând astfel un principiu de bază al social democrație: o protecție mai mare pentru categoriile vulnerabile.

Peste 12 milioane de români vor beneficia de creșteri de venituri – salarii, pensii, ajutoare pentru alimente și facturi. Suma aferentă acestui pachetul de protecție socială ajunge la 16 miliarde de lei.

Bugetul pentru anul 2023 asigură un nivel de investiții record de peste 22 de miliarde de euro, precum și peste 230 de programe care vor contribui la creșterea producției românești și dezvoltarea României.

Așa după cum am anunțat încă de la început, PSD a venit la guvernare pentru a asigura stabilitate! Social-democrații au făcut acest lucru și la bugetul pentru anul viitor: nu au adoptat măsuri populiste și nici nu au recurs la austeritatea practicată de guvernarea anterioară”, a transmis Lucian Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top