Politic

Deputatul George Șișcu: Problematica securității și apărării cibernetice, ca dimensiune a securității naționale, a devenit prioritară

Deputatul George Șișcu a participat la ședința reunită a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și a celei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților pentru a aviza Proiectul de Lege privind securitatea și apărarea cibernetică a României. Șișcu afirmă că securitatea și apărarea cibernetică, componente importante a securității naționale, au devenit o prioritate și necesită acțiuni pentru a se dezvolta mecanisme coerente și eficiente de protecție a rețelelor și sistemelor informatice de interes național.

„Particip la ședința reunită a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și a celei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților pentru a aviza Proiectul de Lege privind securitatea și apărarea cibernetică a României, un jalon esențial în vederea implementării Planului Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul de Lege, avizat deja în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, se află în procedură de urgență și va fi adoptat până la finalul acestui an în Parlament.

Problematica securității și apărării cibernetice, ca dimensiune a securității naționale, a devenit prioritară, astfel că sunt necesare demersuri de reglementare pentru dezvoltarea de mecanisme coerente și eficiente pentru asigurarea securității și apărării rețelelor și sistemelor informatice de interes național. Acest proiect de Lege, odată adoptat, va stabili responsabilitățile și atribuțiile specifice pentru asigurarea apărării cibernetice la nivel național”, a declarat deputatul. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top