Politic

Deputatul George Șișcu: Problematica securității și apărării cibernetice, ca dimensiune a securității naționale, a devenit prioritară

Deputatul George Șișcu a participat la ședința reunită a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și a celei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților pentru a aviza Proiectul de Lege privind securitatea și apărarea cibernetică a României. Șișcu afirmă că securitatea și apărarea cibernetică, componente importante a securității naționale, au devenit o prioritate și necesită acțiuni pentru a se dezvolta mecanisme coerente și eficiente de protecție a rețelelor și sistemelor informatice de interes național.

„Particip la ședința reunită a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și a celei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților pentru a aviza Proiectul de Lege privind securitatea și apărarea cibernetică a României, un jalon esențial în vederea implementării Planului Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul de Lege, avizat deja în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, se află în procedură de urgență și va fi adoptat până la finalul acestui an în Parlament.

Problematica securității și apărării cibernetice, ca dimensiune a securității naționale, a devenit prioritară, astfel că sunt necesare demersuri de reglementare pentru dezvoltarea de mecanisme coerente și eficiente pentru asigurarea securității și apărării rețelelor și sistemelor informatice de interes național. Acest proiect de Lege, odată adoptat, va stabili responsabilitățile și atribuțiile specifice pentru asigurarea apărării cibernetice la nivel național”, a declarat deputatul. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top