Politic

Deputat George Șișcu: 90% din costurile reabilitării termice vor fi suportate de către Guvern!

Deputatul George Șișcu a declarat că guvernul oferă o sumă mai mare de bani pentru proiectele de reabilitare energetică. Concret, contribuția guvernamentală din fonduri nerambursabile pentru lucrări de reabilitare energetică a crescut de la 40% la 90%.

„Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe se va face de acum înainte cu mult mai puțini bani, contribuție proprie, din partea autorităților locale și asociațiilor de proprietari. Guvernul României, prin intermediul fondurilor europene atrase, ia această povară de pe umerii proprietarilor și primăriilor.

De la 40% cât era contribuția guvernamentală din fonduri nerambursabile până acum, pentru lucrări de reabilitare energetică, aceasta ajunge la 90%!

Rezultatele vor fi imediate: în reabilitare vor intra mult mai multe blocuri, iar procesul va fi unul mult mai rapid, în condițiile în care bugetele locale nu vor mai fi afectate, iar românii nu vor mai trebui să contribuie financiar decât simbolic. În alocarea bugetară a Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, România are la dispoziție pentru acest obiectiv 618 milioane de euro”, a transmis George Şişcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top