Litoralul românesc

La primăria Ciobanu, taxele și impozitele se plătesc de două ori?!

Primăria comunei constănțene Ciobanu revine în atenția opiniei publice cu alte probleme. De data aceasta oamenii se plâng că administrația locală a început să transmită înștiințări de plată pe care se regăsesc sume achitate deja.
Înștiințările emise de primărie privesc sume generale, nespecificându-se clar pentru ce perioadă sunt cerute taxele respective. Oamenii spun că totul se întâmplă din cauză că primăria nu a păstrat chitanțierele din anii precedenți, nu ține un registru al taxelor și impozitelor la zi, nu avea un sistem informatizat de păstrare a acestor informații.

În astfel de situații, locuitorii comunei Ciobanu pot scăpa de plata de 2 ori a acelorași taxe doar dacă au păstrat chitanțele sau ordinele de plată din clipa în care și-au achitat taxele și impozitele aferente anilor trecuți.
Orice fel de încercare de a clarifica situația, dacă nu ai găsit chitanța, se izbește de refuzul administrației conduse de primarul Tudorel Gurgu. Haosul a pus stăpânire pe tot ceea ce înseamnă banul public, iar lipsa de transparență este la ea acasă la Ciobanu.
Vă prezentăm cazul unei persoane care a primit o astfel de înștiințare de plată a taxelor până la data de 28.11.2017, în valoare de 11.491 lei. Interesant este că documentul cuprinde o „diferență” de 8.200 lei fără să explice în ce constă această diferență și pentru ce ani este ea calculată. Desigur, actul este semnat de conducătorul organului fiscal, Gurgu Tudorel.
Persoana care a primit această înștiințare a avut norocul că a păstrat chitanța din ianuarie 2014 în care a achitat suma de 4.450 de lei, taxă aferentă unei concesiuni. Astfel, omul a putut face dovada plății unei părți din ceea ce primăria îi cerea în înștiințarea de plată.
După prezentarea chitanței, organul fiscal condus (sau distrus?) de Tudorel Gurgu, a emis o nouă înștiințare de plată, în 7.12.2017, în care suma de invocată este de aproximativ 9.000 de lei. Așadar, calcule inexplicabile ale celor care percep taxe și impozite locale de la cetățenii comunei Ciobanu.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top