Litoralul românesc

„Iubitul” episcopului Corneliu al Hușilor, student bursier la Facultatea de Teologie din Constanța

Partenerul de sex al episcopului Corneliu al Hușilor, preotul Ursac Mihai Ionuț din parohia Deleni, județul Vaslui, este, pe lângă protagonist în filme porno pe vremea când era elev la seminar, și student eminent la Facultatea de Teologie din Constanța din cadrul Universității „Ovidius”. Mărturie în acest sens este un tabel afișat la avizierul Facultății în care, la poziția 6, Ursac M. Ionuț Mihai apare ca bursier pentru anul universitar 2016/2017 la secția Teologie Didactică, anul II.

De ce a ales amantul episcopului de Huși (Patriarhia Română nu a prezentat încă nicio dovadă a caterisirii lui Corneliu, așa că îi vom spune episcop în continuare) facultatea de la malul mării, ignorând că avea una în apropiere, la Iași, nu știm deocamdată. Ceea ce știm însă este că mai mulți studenți nu-și amintesc să-l fi văzut pe iubitul episcopului la cursuri. Cu toate acestea, bursa merge înainte…
Ocupat până peste cap cu… slujirea fizică și duhovnicească, Ursac a uitat să dea la facultate atunci când era cazul, adică anul 2008 când a terminat Seminarul Teologic, promovând Bacalaureatul cu media 8,30. Se pare că acum învață mai bine, fiind bursier.
Desigur, nu trebuie să uităm că fiecare student din cadrul Facultății de Teologie are nevoie de binecuvântarea episcopului locului pentru a urma cursurile. În acest caz, Ursache a primit înalta binecuvântare de la Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Episcopul Corneliu, greu de demis

Deși imaginile video, care datează de pe vremea când preotul Ursac era elev la seminar, au provocat mare tulburare în Dealul Patriarhiei, după îndelungi amânări, Sinodul BOR a lăsat problema episcopului homosexual în coadă de pește.
În luna august, în cadrul unui sinod extraordinar, Corneliu a decis să depună o cerere de retragere din funcția de episcop de Huși, el considerându-se în continuare nevinovat.
Preotul Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal, a declarat la acea vreme că „Sfântul Sinod a luat act și a aprobat această cerere și a hotărât, în același timp, declararea vacantării scaunului de episcop al Hușilor, urmând ca în următoarele 60 de zile, conform prevederilor statutare, să fie ales un nou episcop al Hușilor”.
„Din moment ce Preasfințitul Corneliu a depus cererea să se retragă din funcția de episcop nu va mai intra în Consistoriu, ci pur și simplu încetează din acest moment să fie episcop. (…) El va rămâne membru al Bisericii Ortodoxe, a declarat că rămâne sub ascultarea Sfântului Sinod, nu mai este episcop titular, în nici un caz nu slujește. Statutul este de monah”, a adăugat Mavrichi. Doar că deocamdată, Episcopul Corneliu nefiind caterisit el este posesorul unei hirotonii valide în treapta de episcop. În plus, retragerea/demisia din preoție este ceva ce nu se regăsește în canoane. Dacă ea totuși intervine, atunci instanțele de judecată trebuie să-l caterisească pe cel care renunță la slujirea harică.
Și biroului de presă al Patriarhiei Române a transmis în acele zile că „Preasfințitul Părinte Episcop Corneliu, deși se consideră nevinovat, totuși, pentru pacea și binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Hușilor și să ramână în ascultare deplină față de Sfântul Sinod”. Cu alte cuvinte, el face o favoare Bisericii…
În plus, decizia Sinodului a fost ca episcopul homosexual să se retragă la o reședință din județul Hunedoara, doar că din mai multe surse se spune că acesta stă foarte comod la mănăstirea Văratic în clădirea de protocol în care a stat cândva și Bartolomeu Anania. Mai aminitim doar că mănăstirea este condusă de sora episcopului de Roman și Bacău, stareța Iosefina Gioașu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top