Actualitate

În plină pandemie, omul lui Făgădău de la RADPP, Florin Gheorghe, vrea să desființeze abuziv un cabinet medical

Medicul de familie Mirela Gonț acuză conducerea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniul Public și Privat că încearcă să o determine să părăsească sediul cabinetului medical. La mijloc ar fi de fapt un interes imobiliar, atât clădirea cât și terenul aferent intrând în atenția unor afaceriști aflați în relații strânse cu cei din conducerea Primăriei Constanța.

Medicul Mirela Gonț a declarant în cadrul unei conferințe de presă că a fost amenințată în nenumărate rânduri că va fi evacuată din clădire și că, de la începutul acestui an, chiria i-ar fi fost mărită abuziv în câteva rânduri, scopul fiind cel de a o determina să părăsească locația.

Clădirea pe care au pus ochii cei de la RADPP se află pe bulevardul 1 Mai, nr.42, unde de zeci de ani funcționează un cabinet medical. Imobilul a aparținut uni cetățean grec care la un moment dat a donat-o orașului Constanța cu scopul unic de a fi folosită exclusiv ca spațiu pentru cabinete medicale.

Metode josnice

Dacă amenințările cu evacuarea nu au avut efectul scontat, cei de la RADPP au aplicat în cazul medicului Mirela Gonț metoda terorii. Astfel că au început să mărească exponențial chiria până ce aceasta a ajuns la sume astronomice.

„Această chirie, modificată, crescută, o plătesc eu, care am rămas singură în această locație până în momentul acesta. Singurul care poate stabili chiria este Consiliul Local. RAEDPP este mandatată să urmărească oportunitatea de prelungire a actului adițional și atât. Nu am prelungirea actului adițional, am primit majorări retroactiv din ianuarie și până acum, conform Consiliului de Administrație al RAEDPP. Îmi dublează chiria la peste 900 de euro + TVA și de la 1 iulie va fi triplu, adică 1.300 euro – TVA”, a declarat medicul Mirela Gonț.

Citat de ziarul Replica, directorul RAEDPP Constanța, Florin Gheorghe, spune senin că “instituția pe care o conduce nu a făcut decât să actualizeze chiria pentru imobilul din bulevardul 1 Mai. Consiliul de Administrație a comandat un raport de evaluare pentru a stabili o chirie corectă pentru această locație, chirie care a ajuns astăzi la 1.300 de euro + TVA, în condițiile în care clădirea are 106 mp și terenul 650 mp, pe o arteră importantă din municipiu, noi zicem că este destul de bună această chirie. Dacă doamna doctor nu dorește să semneze prelungirea contractului se poate muta în altă locație și noi vom scoate la licitație această unitate în baza hotărârii CA care a zis că putem să actualizăm chiriile spațiilor pe care le avem în administrare”. Dar cum va face asta deoarece, așa cum am spus mai sus, clădirea este donată cu scopul exclusiv de a fi folosită ca spațiu pentru cabinete medicale și în acest context nu i se poate schimba destinația.

„Timp de peste 20 de ani, nimeni nu a îndrăznit să se gândească măcar că în locul fostului dispensar nr. 20 din B-dul 1 Mai nr. 42 ar putea să se facă altceva. Şi asta, pentru că documentele existente în arhiva Primăriei Constanţa spun foarte clar: clădirea din B-dul 1 Mai nr. 42 are destinaţie CABINETE MEDICALE. Pentru actualul director al RAEDPP toate aceste documente nu au niciun fel de valoare, la fel cu nici hotărârile Consiliului Local Constanţa nu prezintă vreun interes în luarea deciziilor în ceea ce priveşte stabilirea preţului chiriei pentru acest spaţiu. Dacă timp de 19 ani această chirie a fost, şi este şi în prezent stabilită prin mai multe hotărâri ale Consiliului local, ultima fiind HCLM 279/27.11.2015, începând cu 1 ianuarie 2020, director RAEDPP a decis de la sine putere că el este cel care trebuie să stabilească cuantumul acestei chirii. Evident că abuzurile sunt grosolane şi repetate, şi asta pentru că spaţiul şi clădirea ar trebui probabil să ajungă monedă de schimb imobiliar”, a declarant în cadrul conferinței de presă Mirela Gonț.

Medicul Mirela Gonț, are peste 4 mii de pacienți pe liste, din oraș și din mai multe localități din județul Constanța și își desfășoară activitatea în această clădire, de la începutul carierei sale de medic de familie locat prin examen în orașul Constanța, adică de peste 30 de ani.

În actualele condiții, supusă la acest gen de presiuni și metode tipic mafiote, Mirela Gonț este hotărâtă să își caute dreptatea în justiție.

Cine este Florin Gheorghe?

Florin Gheorghe, născut la 15 decembrie 1978, a fost deputat, ales în anul 2012 din partea Partidului Democrat Liberal, filiala Constanța.

Pe 3 februarie 2014 a trecut în rândul deputaților neafiliați, apoi s-a mutat în grupul parlamentar al Partidului Social Democrat (pe data de 9 septembrie 2014).

De asemenea, același Florin Gheorghe a mai trecut, în activitatea sa politică, și pe la UNPR. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top