Politic

Huțucă: Primarul Constanței a semnat unul din proiectele ambițioase pentru locuitorii municipiului nostru, acela de modernizare a rețelei termice

Deputatul Bogdan Huțucă vorbește despre importanța proiectului de modernizare a rețelei termice a orașului Constanța și apreciază efortul depus de către primar și administrația publică pentru a pregăti proiectul de finanțare europeană, de care vor beneficia constănțenii.
„Orice problemă care nu este rezolvată la timp creează disfuncționalități în lanț, complicații, la fel ca o boală neremediată la momentul potrivit. Cu toții observăm că în mai multe orașe din România, în care nu s-au făcut investiții la timp, modernizări, prețul agentului termic a crescut. În același timp, oamenii s-au confruntat cu lipsa de căldură și de apă caldă în case. Am avut asemenea situații și la Constanța.
Acest proiect de reabilitare a rețelelor, făcute prin fonduri europene, este o soluție viabilă, de care locuitorii municipiului Constanța au nevoie. Este una din problemele majore ale municipiului nostru și nu pot decât să apreciez efortul depus de către primar și administrația publică a municipiului Constanța pentru a pregăti proiectul de finanțare europeană, de care vor beneficia constănțenii.
În acest an, când valul scumpirilor la energie și gaze a lovit întreaga Uniune Europeană, vedem cu toții ce înseamnă acest sistem învechit, nemodernizat, care înghite bani cu nemiluita și este susținut doar prin subvenție, de ani de zile. În același timp, rețelele termice aflate sub pământ ascund și mai mult gravitatea situației, pentru că nu vedem cât de ciuruit este sistemul, primăria fiind obligată să arunce, în aceste pierderi, sume imense din bugetul local.
După implementarea proiectului, beneficiile vor fi resimțite de constănțeni, pentru că modernizarea rețelei de încălzire centralizată va reduce pierderile din rețea, ceea ce implicit va însemna un cost redus pentru agentul termic și, în plus, un buget mai mare al primăriei pentru alte obiective de dezvoltare locală.
În aceste vremuri, în care exhibiționismul politic impus cu pumnul devine o regulă, sunt de apreciat toți cei care, își exercită îndatoririle cu profesionalism”, a declarat Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top