Politic

Horia Constantinescu lansează petiția online Dispensar medical, în cartierul tău!

Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria municipiului Constanța, a lansat astăzi, 15 septembrie, petiția online Semnează pentru Dispensar medical, în cartierul tău!

Vă atașăm mai jos link-ul unde poate fi semnată petiția, cu rugămintea promovării acestuia.

Pentru început, proiectul propune înființarea a NOUĂ UNITĂȚI MEDICALE – cu regim de funcționare NON STOP și servicii medicale GRATUITE – pentru tratarea urgențelor minore, amplasate în zone cheie ale orașului, astfel încât să fie acoperite toate cartierele Constanței.

Dispensarele vor fi de tip modular, din structuri ușoare (containere), dotate cu toată aparatura necesară tratării unei cazuistici diversificate, dar cu acest specific, de urgențe minore. Luăm în calcul dotarea fiecărui dispensar cu un autoturism dedicat transportului de pacienți în situații speciale. Fiecare unitate medicală va fi deservită de o echipă medicală (medic+ asistent).

Ideea acestui proiect pleacă, în primul rând, de la miile de experințe, unele dintre ele traumatizante, trăite de mamele din Constanța, în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Aceste femei, disperate în cele mai multe cazuri, îngrijorate pentru micuții de lângă ele, au petrecut ore întregi așteptând să intre la consultație, pe holurile spitalului. Sunt femei care, de multe ori, nu au bani să plătească o consultație într-un cabinet privat de pediatrie ( de altfel, unul singur, cu program non stop, la nivelul municipiului). Ei bine, pentru toate aceste mame, cu prioritate, vrem să creăm aceste dispensare medicale la nivelul cartierelor. Mult mai aproape de casă, gratuit și foarte important, fără timp mare de așteptare. Numai ideea că, oricând în noapte, în cartierul tău, ai la dispoziție un medic ce poate veni în ajutorul copilului tău, că îi poți face acestuia tratamentul injectabil, fără să plătești costuri exorbitante în privat, este reconfortantă și conferă încredere. Ne dorim ca, în aceste dispensare medicale de cartier, prioritate să aibă cei mici, urmați îndeaproape de seniori și ulterior de toți cei care au nevoie de un medic, în situații de urgențe minore, a declarat Horia Constantinescu, candidat PPU-SL, la Primăria Constanța.

Există 4 mari avantaje ale implementării unui astfel de proiect:

  • Eliminăm timpul pierdut pe holurile Serviciului de Urgență, degrevând activitatea medicilor din Spitalul Județean de Urgență și lăsând loc cazurilor considerate, cu adevărat, urgențe.
  • Beneficiarii au la dispoziție un act medical de calitate, GRATUIT, în regim NON STOP.
  • Este redusă, semnificativ, distanța de deplasare până la unitatea medicală

Este un proiect facil de implementat (timp de realizare estimat, aproximativ 6 luni), care nu necesită un efort financiar extraordinar. Spitalul Regional Constanța s-a dovedit a fi, din păcate, o utopie iar Constanța are nevoie de un proiect realist care să răspundă nevoilor cetățenilor.

Atașat DISPENSARULUI DE CARTIER va funcționa, de asemenea, un BIROU DE POLIȚIE LOCALĂ, pentru a preîntâmpina derapajele comportamentale din zona respectivă.

Ca sursă de finanțare propunem bugetul local, plusând cu o cofinanțare obținută în urma unor parteneriate publice- private.

Petiția poate fi semnată aici: https://bit.ly/3mmnFtV

– COMANDAT DE PARTIDUL PUTERII UMANISTE (Social-Liberal)– Organizația Județeană CONSTANȚA
 – EXECUTAT DE DEZVĂLUIRI.RO – PORTAL: WWW.DEZVALURI.RO
 – CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR: 21200022

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top