Actualitate

Filip Ivanov, primar Murighiol: „Am construit o comună vie, modernă, prietenă cu mediul înconjurător”

Murighiol, comună foarte cunoscută în întreaga lume datorită așezării ei strategice în Delta Dunării, este în continuă dezvoltare. Fiind o zonă cu un potențial turistic imens, Murighiol reușește să păstreze echilibrul între dezvoltarea și modernizarea așezărilor și biodiversitatea Rezervației Delta Dunării.

Conform primarului Filip Ivanov, „Murighiol este una dintre cele mai cunoscute localități din Dobrogea și din România. Iar acest lucru nu se datorează doar așezării ei unice, pentru că se află în sufletul Deltei Dunării, ci și pentru că, împreună cu echipa mea, am construit și voi construi în continuare o comună vie, modernă, dar prietenă cu mediul înconjurător, o comună primitoare în care turiștii să găsească toate condițiile de care au nevoie pentru relaxare și liniște”.

În această perioadă sunt în plină desfășurare mai multe lucrări pe raza comunei. Unele dintre acestea se apropie de final, altele sunt doar la începutul implementării. Desigur, administrația locală are și alte proiecte ce urmează sau sunt depuse în vederea finanțării.

Acum, în Murighiol se execută lucrări pentru modernizarea unui sistem de alimentare cu apă și extinderea rețelei de canalizare; modernizarea străzilor în comună; alimentare cu apă în Sarinasuf – Colina; s-a finalizat construirea unui pod de traversare pentru acces într-o zonă agricolă în Dunavățu de Sus; se lucrează la extinderea rețelei de energie electrică și multe altele.  

De asemenea, s-au depus cereri de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea străzilor din Plopu și Sarinasuf, pentru realizarea rețelei de canalizare menajeră în Sarinasuf și Plopu, administrația locală având 13 astfel de proiecte care sunt în stadiul de atragere a sursei de finanțare.

„Murighiol a fost și va fi deschisă pentru investitori, pentru oamenii de afaceri care doresc, prin activitatea lor, să ofere noi oportunități de dezvoltare comunității noastre. Noi afaceri înseamnă noi locuri de muncă, înseamnă bunăstare și concetățeni care nu-și mai doresc să plece. Muncesc zi de zi la acest proiect”, mai spune primarul Filip Ivanov.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top