Politic

Felix Stroe, președintele PSD Constanța: „Venim cu un Pact pentru bunăstarea tuturor românilor, pe care ni-l asumăm în fața întregii țări”

În conferința săptămânală a Partidului Social Democrat (PSD), filiala Constanța, președintele Felix Stroe a trecut în revistă, alături de purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Babuș, câteva dintre principalele obiective pe care partidul le are în această perioadă de pre-campanie și campanie electorală. Nu au lipsit nici declarații referitoare la implicarea primarilor în atragerea de voturi, dar și o temă fierbinte pentru Constanța, cea a Spitalului Regional.

Încă de la început, Felix Stroe a prezentat materialele electorale cu care PSD vine în fața electoratului: Pactul pentru bunăstarea românilor, ziarul „Pentru România” și un pliant adresat tinerilor.

Ceea ce apreciez la acest Pact este faptul că nu conține niște judecăți/principii generale, ci cinci lucruri fundamentale pe care PSD și le asumă în fața fiecărui cetățean: creșterea pensiilor, a salariilor, susținerea micilor companii, a activităților independente, sprijinirea tinerilor antreprenori. Noi venim cu acest Pact către toți românii, indiferent de partid, și dorim ca acest Pact să ni-l asumăm în fața întregii țări. Este un lucru pe care nu l-a mai făcut niciodată nici un partid politic de la noi”, a subliniat președintele PSD Constanța.

De asemenea, el a prezentat și un ziar tipărit de PSD, „Pentru România”, adresat tuturor cetățenilor, tuturor categoriilor sociale. Este ziarul cu care partidul va intra în campania electorală, îl va înmâna populației pentru ca oamenii să regăsească în paginile lui informații despre politicile de creștere a punctului de pensie, prezentarea candidaților și multe alte teme.

Ne propunem să atragem cât mai mulți tineri în PSD și avem și pentru ei anumite politici: credite fără dobândă pentru tineri, de până în 26 de ani, transport gratuit cu trenul pentru studenți în toată perioada anului, fonduri de burse pentru studenți. Oferta noastră electorală este continuarea politicilor pe care le facem acum”, a spus Felix Stroe la prezentarea ofertei PSD pentru tinerii din România.

Trecând la teme locale, președintele PSD Constanța a vorbit despre proiectul construirii unui Spital Regional. „S-a analizat pentru Constanța și s-a decis următorul lucru: este suficient teren, acolo unde este acum Spitalul Militar. Nu mai are încărcarea pe care o avea atunci când a fost înființat. S-a decis ca Spitalul Militar să fie transformat în Spital Regional, în parteneriat cu turcii. De ce cu turcii? Ei au investit în ultimii ani foarte mult în sănătate, au făcut parteneriate de tip public-privat cu americanii și au ajuns lideri în sănătate. Vrem să facem Spitalul Regional ca cel din Turcia. Aș merge pe cât mai multe parteneriate publice private, deoarece privatul vine cu banii lui”, a spus Felix Stroe, care a dat asigurări că în 2 ani acest spital va fi finalizat.

Tot la capitolul sănătate, președintele a arătat că una dintre politicile PSD, cea de majorare a salariilor cadrelor medicale, a dat roade. Tot mai mulți medici se întorc în România sau mulți dintre tinerii absolvenți de medicină nu mai pleacă afară. Pe lângă salarii, o altă politică guvernamentală a fost cea a dotării spitalelor cu aparatură de ultimă generație.

Întrebat de ce a apelat la un spital privat atunci când a avut probleme de sănătate, Felix Stroe a explicat succint și această situație. „Dacă operația pe care am făcut-o eu se putea face la stat, o făceam la stat. Nu sunt mulțumit, sincer, ca cetățean al Constanței, de calitatea actului medical în toate secțiile Spitalului Județean Constanța (neurochirurgia, secția de arși, secția de psihiatrie de la Palazu Mare). Dar trebuie să vedem partea bună, peste 60% dintre secțiile spitalului funcționează bine.”

În ceea ce privește alegerile locale de anul viitor, PSD Constanța urmează să facă analize după alegerile prezidențiale de anul acesta, pentru a stabili de la caz la caz implicarea fiecărui primar PSD în campania electorală.

Îmi doresc să merg în alegeri cu toți cei care sunt primari PSD. Dar trebuie în primul rând să vrea şi ei, să aibă şi un rezultat de nota 7 măcar, la alegerile prezidențiale. Este meciul tuturor. Dacă nu obțin nota 7 vom sta de vorbă, vom face un sondaj în localitate. Ne așteptăm ca în localitățile unde avem primari să avem un rezultat bun, totuși primarul e locomotiva localității. Şi dacă primarul PSD pierde rușinos alegerile prezidențiale în localitatea respectivă, facem un sondaj să vedem dacă problema e în localitate sau e problema primarului”, susține președintele PSD Constanța.

Felix Stroe se declară „foarte mulțumit” de jumătate din primarii PSD din județ şi „nemulţumit” de cealaltă jumătate. „Ne străduim să îi ajutăm cu experienţa noastră, cu cofinanţarea pentru unele proiecte”, a conchis liderul PSD Constanța.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top