Politic

Șișcu: PNL are soluții viabile menite să asigure ordinea publică și siguranța cetățeanului

Deputatul George Șișcu alături de Președintele PNL Tulcea, Ștefan Ilie, au discutat despre soluțiile Partidului Național Liberal propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică. Reprezentanții PNL acuză majoritatea PSD de blocare a proiectelor în regim de urgență și de complicitate la toate actele de violență comise de infractorii eliberați înainte de termen în baza Recursului Compensatoriu.

Pachetul de legi al PNL pentru siguranța cetățeanului, pe care liberalii l-au propus în permanență cetățenilor, dar pe care PSD îl blochează sistematic, este:

– Abrogarea Recursului Compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenți – proiect de lege depus de PNL în ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputaților.
– Implementarea Sistemului „Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public a informațiilor privind disparițiile de copii – proiect de lege depus de PNL în august 2019, refuzat de PSD să fie adoptat în regim de urgență.
– Înăsprirea pedepselor – închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită săvârșite în special asupra femeilor și copiilor – proiect de lege depus de PNL în august 2019, blocat de PSD la Senat.
– Implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență – proiect de lege PNL depus în 2015, blocat de PSD la Camera Deputaților.
Propunerile legislative privind recursul compensatoriu și revizuirea Constituției aflate la comisia juridică trebuie adoptate de urgență, pentru că fiecare zi cu recurs compensatoriu înseamnă câteva zeci de infractori periculoși lăsați liberi pe stradă și sunt aproape 4 luni de la covârșitorul DA spus de români la referendum. Voința exprimată atunci trebuie transpusă în lege, prin revizuirea Constituției!

Recursul compensatoriu a întors în stradă 20 000 infractori periculoși în mai puțin de doi ani. Rata reală de recidivă ridicată din România, precum și evenimentele din ultima vreme cu victime minori cer măsuri legislative urgente.

Tot în regim de urgență PNL a cerut dezbaterea măsurilor: Alertă copil, înăsprirea pedepselor pentru omor sau brățări electronice pentru condamnații eliberați condiționat.

Sistemul „Alertă copil” propus de PNL implică cetățenii și mass media în eforturile de căutare. Informațiile despre copiii dispăruți vor fi difuzate prin sms pe o arie de căutare și pe canalele de informare în masă, gratuit, cu o anumită recurență.

PNL propune propune modificarea Codului Penal în sensul introducerii închisorii pe viață pentru infracțiunea de omor, atunci când este cu premeditare, urmărește un interes material, are loc asupra unei femei gravide, prin cruzimi, are drept victime două sau mai multe persoane, pentru a înlesni sau ascunde săvârșirea altei infracțiuni, când autorul a comis anterior o altă infracțiune de omor sau tentativă, sau când fapta este comisă pentru a se sustrage pe sine sau pe altul de la tragerea la răspundere penală sau de la executarea unei pedepse.

Din păcate Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu are ministru în funcție, în acest moment și asta este imputabil 100% Vioricăi Dăncilă, deoarece premierul avea obligația constituțională ca, după schimbarea configurației politice a Guvernului, să se prezinte în fața Parlamentului pentru votul de validare, iar Curtea Constituțională, în decizia de săptămâna trecută, a reconfirmat acest lucru.

Din nefericire modul în care PSD a gestionat MAI a făcut ca instituțiile să fie practic paralizate în fața unei crize precum cea de la Caracal sau Gura Șuții.

Odată cu aceste grave cazuri ai ieșit la iveală gradul de incompetență pe care PSD l-a adus în instituțiile menite să apere siguranța cetățeanului, prin politizare și nepotisme.

Pentru PNL siguranța cetățeanului și ordinea publică sunt proiecte prioritare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top