Opinii

Fabrică de înghețată și tabere gratuite pentru copiii din Cumpăna

În ciuda greutăților pe care le întâmpină, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gaju, alături de funcționarii publici și consilierii locali, se ocupă de atragerea de fonduri pentru continuarea investițiilor începute precum și pentru proiecte viitoare. Astfel, proiectul „Extindere și reabilitare rețea apă potabilă, extindere rețea canalizare și o stație de pompare ape uzate nouă – Cumpăna, program POS Mediu”, ce a demarat în luna februarie a anului trecut, este aproape de finalizare.

În luna octombrie vor fi terminate 37 de străzi, lungimea totală a zonei în care s-au executat lucrări de extindere și reabilitare rețea apă potabilă fiind de 19,88 km. Alte două proiecte de infrastructură au fost începute luna aceasta: „Extindere rețea alimentare cu gaze naturale în comuna Cumpăna”, pe o lungime de 11,83 km și „Extinderea rețelelor de distribuție a energiei electrice”, pe o lungime de 4,48 km. Ambele lucrări vor fi finalizate la sfârșitul acestui an. În același timp, un agent economic privat construiește în comuna Cumpăna o mare fabrică de înghețată. Vestea a fost primită bine atât de locuitorii comunei ce vor avea astfel noi locuri de muncă, cât și de cei mici, bucuroși că vor avea o fabrică de înghețată, chiar la ei acasă. De asemenea, noua investiție va reprezenta pentru bugetul comunei  o sursă de venituri financiare.

Tabere gratuite pentru 300 de copii

Un alt motiv de bucurie pentru cei mici îl reprezintă taberele de vară oferite gratuit de primăria comunei. În urma încheierii acordurilor de colaborare între localitățile membre ale Asociației Comunelor din România, elevii cu rezultate deosebite la învățătură vor beneficia de tabere de vară în diverse localități din țară. Astfel, administrația locală a comunei Cumpăna răsplătește 200 de elevi, oferindu-le tabere gratuite de o săptămână la Sibiu, Maramureș, Vatra Dornei, Vâlcea, Argeș și Bihor, în perioada iulie-august 2014. De aceste tabere vor beneficia olimpicii din localitate dar și cei care fac parte din cluburile sportive și ansamblurile artistice din Cumpăna. Totodată, între cei 300 de copii se află și elevi cu rezultate bune la învățătură ce provin din familii cu posibilități financiare reduse.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top