Actualitate

Dorinela Irimia, primar Saraiu: „Am dispus o acțiune de igienizare a cimitirelor din comuna noastră”

Apropierea sărbătorii Învierii Domnului este momentul cel mai potrivit pentru comunitatea din Saraiu de a se gândi și la cei din familiile lor care au trecut la cele veșnice. Astfel, la inițiativa primarului Dorinela Irimia, în luna aprilie, s-a efectuat o campanie de igienizare și înfrumusețare a cimitirelor comunei.

„Cu prilejul apropierii Sfintelor Sărbători de Paște, în cinstea celor adormiți în Domnul, ne-am gândit să acordăm o deosebită atenție cimitirului nostru. Astfel, am inițiat o amplă acțiune de curățenie a cimitirelor”, anunță primarul.

La acțiune au participat zilnic beneficiari ai Legii 416 (cei care primesc ajutor social din partea primăriei) , salariați ai primăriei, consilieri locali, voluntari, viceprimarul și primarul comunei.

„Sunt foarte mulți cetățeni în vârstă, care nu mai pot face efort, iar alții sunt plecați din localitate și le este foarte greu să ajungă la cei plecați alături de Domnul, unul dintre motive fiind pandemia. Cu această ocazie am venit în ajutorul acestor cetățeni dispunând ca în fiecare an să aibă loc o acțiune de salubrizare în cimitirul din comuna noastră”, mai spune Dorinela Irimia.

Reprezentanții administrației locale arată că majoritatea mormintelor sunt îngrijite, dar acolo unde a fost nevoie au intervenit curățând copacii, crengile uscate, lăstărișul, ambalajele de la lumânări, PET-urile și depozitele de gunoaie de pe lângă garduri.

„Tot ceea ce facem, facem din plăcere și cu plăcere pentru cetățenii noștri în viață și plecați la cele veșnice (care ne-au sprijinit atunci când am avut nevoie) și pentru străbunii noștri care ne-au crescut și educat tot cu plăcere și cu multă dragoste. Vom continua activitatea și vom finaliza acțiunea în cimitirul Saraiu, urmând curățenia în cimitirul Dulgheru și Stejaru”, explică primarul Dorinela Irimia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top