Politic

Deputatul Istvan Antal, mesaj de Ziua Internațională a Limbii Materne

Cu prilejul Zilei Internaționale a Limbii Materne, deputatul constănțean al UDMR a transmis un mesaj către toate minoritățile etnice din România, îndemnându-le să fie mândre de apartenența lor și afirmând că această alteritate vine atât cu drepturi, cât și cu obligații.

„Adunarea Generală UNESCO în anul 1999 a declarat data de 21 februarie ca ziua internațională a limbii materne. Și prin  acest demers organizația mondială a dorit să atragă atenția asupra multiculturalității și bogăției Terrei. Dobrogea este regiunea cea mai bogată din acest punct de vedere din intreaga țară. Dragi români, aromâni, bulgari, turci, tătari, ţigani, evrei, greci, armeni, ruşi, lipoveni, ucraineni, găgăuzi, germani, italieni, albanezi, sârbi și unguri, fiți mândrii de apartenența voastră, fiți mândrii că reprezentați ceva aparte, ceva mai mult în această țară. Prin existența voastră, a noastră pe aceste meleaguri ați creat, am creat valori, ați adus, am adus un plus bogăției acestei țări. Apartenența noastră la un alt un alt popor, la o altă etnie ne dă drepturi dar ne și obligă. Toți suntem obligați să ne păstrăm nu numai limba maternă, limba părinților , a bunicilor și a străbunicilor noștrii, dar trebuie să păstrăm cu sfințenie tradițiile, obiceiurile, religiile și gândirea de multe ori diferită față de poporul majoritar. Trebuie să fim conștienți că prin felul nostru diferit de a fi nu luăm nimic de la nimeni, nu are nimeni mai puțin în această țară, dimpotrivă toată țara devine mai bogată. Dacă nu ne lăsăm asimilați țara în care trăim va fi în continuare mai bogată, mai colorată. Vă doresc tuturor la mulți ani!”, a transmis deputatul UDMR.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top