Actualitate

Eugen Ion, președinte ACOR Tulcea: „Nu putem priva satul românesc de apă, canalizare și drumuri”

În perioada 16-19 februarie s-a desfășurat Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România (ACOR). La eveniment a participat și primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, președintele ACOR Tulcea, alături de o delegație de 28 de primari din județ.

„Satul românesc, parte integrantă a ruralului european” a fost genericul sub care s-au desfășurat discuțiile purtate între primari și reprezentanți ai Guvernului, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis.

Anul acesta, ca și tematică am pus mare accent și am solicitat din partea miniștrilor prezenți la adunare, câteva lucruri destul de importante. În primul rând, am cerut să nu se mai facă plafonări în ceea ce privește numărul copiilor într-o sală de clasă. Dacă nu ai minim 12 elevi într-o clasă, nu mai poți să funcționezi. Legea Educației trebuie să aibă în vedere acest aspect”, spune președintele ACOR Tulcea, Eugen Ion.

Un alt aspect discutat de primari cu reprezentanții Guvernului a fost cel al încurajării medicilor să aleagă zona rurală pentru a-și desfășura activitatea. „Primăriile investesc bani în centre medicale sau puncte sanitare, apoi apare această problemă: nu găsim medici de familie. Trebuie gândită o formulă prin care să-i putem aduce pe medici în zona rurală”, adaugă Eugen Ion.

De asemenea, primarii din România au solicitat în mod special continuarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). „Problemele prezentate în media, referitoare la acest program, reprezintă doar 5-6% din totalul investițiilor realizate. Nu cred că putem face dintr-o excepție o regulă. Din punctul lor de vedere (a Guvernului n.red.), PNDL va continua, dar cu controale la fiecare proiect”, mai spune președintele ACOR Tulcea.

Eugen Ion a ridicat problema continuării în paralel a investițiilor în marile proiecte naționale și în proiectele locale. „În ultima perioadă, o parte din liderii politici sau analiști politici încearcă să inducă greșit faptul că România nu are nevoie de o dezvoltare rurală, ci numai de una națională (autostrăzi). Cu siguranță, ele trebuie să meargă în paralel. Avem nevoie și de autostrăzi, și de infrastructură, și de investiții în tot ce înseamnă infrastructura mare, dar în același timp, nu cred că putem priva zona rurală de strictul necesar: apă, canalizare, drumuri”, mai spune primarul comunei Jurilovca.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top