Politic

Deputatul George Vişan: “Conform noului buget vor primi fonduri crescute: educația, sănătatea și investițiile la nivel național și local”

În ultima sa declaraţie de presă, deputatul PSD de Constanţa George Vişan a făcut referire la proiectul de buget pe anul 2019 are a fost adoptat de Guvernul Românei. Deputatul a ţinut să sublinieze faptul că în acest proiect de buget s-au prevăzut inclusiv măsuri în domeniul muncii, protecţiei sociale şi familiei.                             

Guvernul a adoptat proiectul de buget pe 2019 urmând ca acesta să fie trimis spre dezbatere în Parlament. Principalele obiective ale bugetului vor fi investițiile la nivel național și local prin finanțarea proiectelor derulate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și al Companiei Naționale de Investiții.

Bugetul din acest an este fundamentat pe o creștere economică de 5,5 % și o valoare a PIB-ului ce depășește pentru prima dată 1.000 miliarde de lei.

Potrivit  deputatului social-democrat George Vișan proiectul bugetului prevede și măsuri în domeniul muncii, protecției sociale și familiei.

“Salariul mediu net va fi de 3080 lei cu peste 50% mai mare față de anul 2016 iar bugetul de pensii este pe excedent urmând ca de la 1 septembrie valoarea punctului de pensie să se majoreze de la 1100 lei la 1265 lei. Sunt măsuri asumate prin Programul de Guvernare”

Conform noului buget aprobat domeniile prioritare care vor primi fondurile bugetare crescute sunt: educația, sănătatea și investițiile la nivel național și local.

Pentru a pune bazele unei creșteri economice sustenabile avem nevoie de investiții în servicii medicale de calitate, în educație și infrastructură.Toate aceste sectoare prezintă creșteri substanțiale de fonduri începând cu acest an. În ceea ce privește bugetele locale alocate consiliilor județene există o creștere a sumelor alocate din impozitul pe venit iar prin echilibrarea bugetelor locale se repartizează 7,5% din impozitul pe venit pentru finanțarea bugetului de funcționare și pentru cofinațarea proiectelor locale. Construcția bugetului a avut în vedere promovarea unui mediu favorabil investițiilor de dezvoltare locală prin finanțarea unor proiecte existente deja și care așteaptă să fie implementate” a precizat deputatul Vișan

În decursul următoarelor zile  bugetul va intra în comisiile de specialitate din Parlament iar la final va fi dezbătut și votat în plenul reunit.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top