Politic

Deputat George Vișan: Camera Deputaților a aprobat o lege importantă în domeniul energetic

Deputatul PSD George Vișan a trimis astăzi presei un comunicat în care vorbește despre însemnătatea și utilitatea proiectului aprobat săptămâna aceasta din domeniul energiei: ”Săptămâna aceasta plenul Camerei Deputaților a aprobat Legea privind măsurile necesare pentru implementarea proiectelor de importanță națională în domeniul energiei electrice, investiții strategice pentru România. Acestea constituie elemente esențiale ale uniunii energetice europene, context în care implementarea acestor proiecte (Clusterul “Black Sea Coridor” pentru legătura România – Bulgaria, Clusterul “Mid Continental East Corridor” pentru legătura România – Serbia, realizarea inelului de transport al energiei electrice la tensiunea de 400 KV) devin priorități naționale.”
Mai mult, parlamentarul subliniază faptul că prin acest proiect România a reușit să-și întărească postura de lider regional în sectorul energiei în zona Mării Negre:
„În acest context, nou adoptata lege (promovată la inițiativa președintelui Comisiei de Politici Economice Gheorghe Simon și susținută de președintele Comisiei de Industrii și Servicii Iulian Iancu) era necesară și benefică pentru fluidizarea și urgentarea realizării acestor proiecte cu un rol esențial în consolidarea și extinderea infrastructurii de transport a energiei electrice pe tot teritoriul României și conexiunile cu sistemele de transport din țările învecinate.
Așa cum declaram acum ceva vreme, România trebuie să joace un rol major în regiunea Mării Negre din perspectiva furnizării energiei electrice, dar și a infrastructurii de transport.
Iată că săptămâna aceasta România a făcut un pas important pentru a consolida aceasta poziție de lider regional în sectorul energetic.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top