Politic

Deputat George Șișcu: Dobrogea are nevoie de infrastructură!

Deputatul George Șișcu, în calitatea sa de membru în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură, a participat la o întâlnire în cadrul comisiei, la care a fost prezent și directorul CNAIR. Deputatul le-a vorbit oficialilor CNAIR despre importanța realizării drumurilor expres din Dobrogea care să lege Brăila de Tulcea și Tulcea de Constanța. 
„Avem nevoie de o dezvoltare echilibrată a țării. După mulți ani în care investițiile au fost dirijate preponderent către partea de vest a României, a venit și rândul zonei de sud-est să se dezvolte.
Se fac pași concreți pentru mult așteptata autostradă a Moldovei (A7), dar e important să se continue cu drumurile expres din Dobrogea care leagă Brăila de Tulcea și Tulcea de Constanța. Sunt căi de acces esențiale pentru regiunea noastră pentru că vor scurta simțitor timpii de deplasare.
Ieri la Camera Deputaților, în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din care fac parte, a fost audiat directorul CNAIR, domnul Cristian Pistol.
A fost o întâlnire bună, s-au discutat multe chestiuni, iar domnul Pistol a făcut referire și la stadiul celor două drumuri expres de care am amintit anterior, respectiv Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța.
Potrivit Masteplanului General de Transport, cele două drumuri expres ar fi urmat să fie gata undeva în 2032. Un termen mult prea îndepărtat în raport cu așteptările tulcenilor. Oficialii CNAIR ne-au asigurat că termenul a fost devansat, astfel că aceste drumuri expres au ca termen de finalizare anul 2027.
Valorile de trafic din regiunea noastră au crescut considerabil după începerea războiului din Ucraina. Am văzut cu toții afluxul din vama Isaccea și necesitatea modernizării urgente a infrastructurii. I-am spus directorului CNAIR Cristian Pistol, în timpul audierilor, să țină cont de aceste lucruri și să aibă în vedere și darea în folosință cât mai repede a podului peste Dunăre, pentru că DN22, modernizat recent, nu va rezista nivelului ridicat de trafic.
Încercăm pe toate căile să sensibilizăm și să punem presiune pe autoritățile centrale. Avem argumente suficiente, s-a schimbat și situația față de acum câțiva ani, când nu erau fonduri. Dobrogea are nevoie de infrastructură”, a declarat George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top