Opinii

Decizii importante luate de Asociația Comunelor din România

Zilele acestea, Constanța găzduiește lucrările Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR). Printre subiectele discutate în cadrul întâlnirilor figurează analiza rezultatelor alegerilor din iunie 2016 în cee ace privește reconfigurarea organelor de conducere a filialelor ACoR , alegerea noii conduceri centrale a Asociației pentru perioada 2016-2020, aprobarea calendarului pentru alegerile la nivelul filialelor județene, modificări ale Statutului și prezentarea raportului de activitate a Asociației pentru perioada 2012-2016.

 

De asemenea, a fost adoptată noua deviză a Asociației: Armonie, Altruism, Autoritate și Abnegație în Asociație. Reprezentanții comunelor au analizat și principalele probleme cu care se confruntă la nivelul administrației publice locale datorită unor sincope în procesul de descentralizare. Presedintele Filialei Județene Constanța a ACoR, Mariana Gâju, a solicitat în regim de urgență, deblocarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, precum și lansarea Ghidurilor Solicitanților pentru toate domeniile de Intervenții și Axele Prioritare ale Programelor de Devoltare Regionale, Locale și Rurale, avand în vedere faptul că deja s-au scurs trei ani din exercițiul financiar 2014-2020, iar UAT-urile au fost puse în imposibilitatea de a depune proiectele. Totodată, Mariana Gâju a solicitat modificarea legii privind statutul aleșilor locali, în contextul diferitelor situații de incompatibilitate.

Adunarea Asociației Comunelor din România a fost dezbătut și problema salarizării funcționarilor publici și personalului contractual, problemă spinoasă pentru administrația publică locală, având în vedere salariile mici ale acestora. Salarizarea ar trebui, în viziunea ACoR, să se realizeze în funcție de numărul de locuitori ai unității administrativ-teritoriale și nu în funcție de clasificarea localității – comună, oraș, municipiu. 

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a solicitat ca aleșii locali – primarul și viceprimarul – să fie remunerați cu salariu și nu cu indemnizație, salariu care să includă în principal sporul pentru vechimea în muncă, dar și toate celelalte sporuri legale din administrația publică locală, inclusiv sporul pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană.
Adunarea generală a aprobat în unanimitate susținerea grevei personalului din administrația publică locală.

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top