Fără categorie

Dacian Ciolos, comisarul desemnat pentru agricultura si dezvoltare rurala

Departamentul pentru Afaceri Europene al Guvernului Romaniei saluta decizia presedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, de a-l nominaliza pe Dacian Ciolos, candidatul Romaniei pentru un post de comisar, in viitorul colegiu al Comisiei Europene, ca titular al portofoliului agricultura si dezvoltare rurala.

Potrivit presedintelui Comisiei Europene, in acest moment „avem un program european, iar acum avem o echipa europeana. Pe baza propunerilor facute de statele membre, am cautat sa formez un Colegiu care poate genera idei proaspete si care sa dea un nou impuls pentru cele mai mari provocari cu care se confrunta Europa in prezent. Sunt increzator ca acest colegiu va fi decisiv in a orienta Europa spre o economie sociala de piata durabila, care sa functioneze in interesul cetatenilor. Acest colegiu va pune in aplicare noile orientari politice pe care le-am prezentat in fata Parlamentului European. Una din sarcinile cheie ale acestui colegiu va fi de a materializa noile p…

Departamentul pentru Afaceri Europene al Guvernului Romaniei saluta decizia presedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, de a-l nominaliza pe Dacian Ciolos, candidatul Romaniei pentru un post de comisar, in viitorul colegiu al Comisiei Europene, ca titular al portofoliului agricultura si dezvoltare rurala.

Potrivit presedintelui Comisiei Europene, in acest moment „avem un program european, iar acum avem o echipa europeana. Pe baza propunerilor facute de statele membre, am cautat sa formez un Colegiu care poate genera idei proaspete si care sa dea un nou impuls pentru cele mai mari provocari cu care se confrunta Europa in prezent. Sunt increzator ca acest colegiu va fi decisiv in a orienta Europa spre o economie sociala de piata durabila, care sa functioneze in interesul cetatenilor. Acest colegiu va pune in aplicare noile orientari politice pe care le-am prezentat in fata Parlamentului European. Una din sarcinile cheie ale acestui colegiu va fi de a materializa noile posibilitati oferite de Tratatul de la Lisabona”.

Conform unui calendar indicativ, audierile in Parlamentul European pentru echipa constituita de presedintele José Manuel Barroso vor incepe in 11 ianuarie 2010, urmand ca votul de investire sa aiba loc la 26 ianuarie 2010. Intentia este ca noua Comisie Europeana sa-si intre in atributii la 1 februarie 2010.

Portofoliul agriculturii si dezvoltarii rurale acopera unele din cele mai importante politici comune, care concentreaza cea mai insemnata parte a resurselor bugetare ale Uniunii Europene. In actuala perspectiva bugetara, pentru Politica Agricola Comuna si Politica de Dezvoltare Rurala sunt alocate fonduri in valoare de aproximativ 367 de miliarde euro, din totalul de aproximativ 864 miliarde euro. Bugetul UE pentru anul 2010, al carui proiect parcurge etapele finale de aprobare, va aloca pentru aceste politici circa 44 miliarde de euro, respectiv 32% din totalul alocarilor.

In cadrul mandatului comisarului roman, se va desfasura procesul de revizuire a Politicii Agricole Comune, care se va reflecta in maniera de alocare fondurilor in cadrul viitoarei perspective bugetare a Uniunii (2014-2020).

Departamentul pentru Afaceri Europene doreste sa adreseze felicitari candidatului roman Dacian Ciolos pentru nominalizarea in cadrul colegiului comisarilor si isi exprima toata increderea ca echipa formata de presedintele José Manuel Barroso va intruni votul de aprobare din partea Parlamentului European. Consideram ca atribuirea acestui portofoliu important candidatului propus de Romania reprezinta o recunoastere a valorii profesionale a domnului Ciolos si, in acelasi timp, o incununare fericita a eforturilor politice si diplomatice desfasurate de autoritatile romane, cu precadere, in dialogul cu presedintele Barroso, dar si cu liderii celorlalte state membre. Dupa cum este cunoscut, autoritatile romane au promovat consecvent candidatura lui Dacian Ciolos si au urmarit constant atribuirea portofoliului agricultura si dezvoltare rurala.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top