Politic

Cristina Rizea: Parlamentul României nu este maidan!

Deputatul constănțean din partea USR-PLUS Cristina Rizea a semnat, în calitate de coinițiator, proiectele legislative care prevăd modificarea și completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Proiectele prevăd sancționarea parlamentarilor care au abateri de conduită sau folosesc limbaj injurios ori calomniator cu „reținerea din indemnizația lunară brută a unei sume reprezentând diferența dintre aceasta și valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru o perioadă de maxim trei luni”.

De asemenea, vor fi sancționate și absențele nemotivate: „Neparticiparea la cel puțin o activitate parlamentară desfășurată în sediul Camerei Deputaților sau Senatului, în cadrul programului şi ordinii de zi aprobate de Biroul permanent, se consideră absență nemotivată şi are drept consecință reținerea a 1% din indemnizația lunară brută a deputatului sau a senatorului.

Motivarea absențelor să se poată face doar cu anexarea documentelor justificative, nu ca până acum, din pix”.

Cristina Rizea consideră că parlamentarii, prin calitatea lor demnitari ai statului, trebuie să dea un exemplu de conduită.

Dacă până acum încălcarea celor mai elementare reguli de bun simț era sancționată doar cu o mustrare sau cel mai rău, cu un avertisment scris, de acum încolo, ne propunem să aplicăm prin regulament, sancțiuni pecuniare”, a transmis deputatul constănțean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top