Politic

Cristina Rizea: Parlamentul României nu este maidan!

Deputatul constănțean din partea USR-PLUS Cristina Rizea a semnat, în calitate de coinițiator, proiectele legislative care prevăd modificarea și completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Proiectele prevăd sancționarea parlamentarilor care au abateri de conduită sau folosesc limbaj injurios ori calomniator cu „reținerea din indemnizația lunară brută a unei sume reprezentând diferența dintre aceasta și valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru o perioadă de maxim trei luni”.

De asemenea, vor fi sancționate și absențele nemotivate: „Neparticiparea la cel puțin o activitate parlamentară desfășurată în sediul Camerei Deputaților sau Senatului, în cadrul programului şi ordinii de zi aprobate de Biroul permanent, se consideră absență nemotivată şi are drept consecință reținerea a 1% din indemnizația lunară brută a deputatului sau a senatorului.

Motivarea absențelor să se poată face doar cu anexarea documentelor justificative, nu ca până acum, din pix”.

Cristina Rizea consideră că parlamentarii, prin calitatea lor demnitari ai statului, trebuie să dea un exemplu de conduită.

Dacă până acum încălcarea celor mai elementare reguli de bun simț era sancționată doar cu o mustrare sau cel mai rău, cu un avertisment scris, de acum încolo, ne propunem să aplicăm prin regulament, sancțiuni pecuniare”, a transmis deputatul constănțean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top