Politic

Bogdan Bola cere Ministerului Mediului mai mulți oameni și utilaje pentru curățenia și întreținerea plajelor

Deputatul liberal Bogdan Bola a solicitat Ministrului Mediului suplimentarea efectivului de oameni și utilaje necesare Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) pentru a curăța și întreține sectoarele de plajă. Bola cunoaște bine situația plajelor, fiind cel care, în calitate de fost director general al ABADL, a început lărgirea plajelor, în cadrul proiectului

Reducerea eroziunii costiere, Faza II (2014-2020) – Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona MAMAIA”.

În situația în care, la începutul lunii mai, plaja din Mamaia se va mări cu 70 de noi hectare, deputatul constănțean atrage atenția că numărul de angajați ai ABADL care se ocupă de întreținerea acestor suprafețe nu mai este suficient. Și acesta este doar începutul, căci la finalul proiectului pe fonduri europene, litoralul românesc se va mări cu peste 230 de hectare de plajă.

Pentru toate acestea, cât și pentru sectoarele deja existente, foștii mei colegi din Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța, parte a ABADL trebuie să realizeze lucrări complexe de întreținere și curățenie pe litoral, care să asigure valorificarea la maxim a potențialului turistic al plajelor Mării Negre. Însă oricât de mult ar încerca, acei oameni care își încep munca după căderea serii nu vor putea face față acestei uriașe provocări”, a transmis Bogdan Bola.

De asemenea, Bola atrage atenția că pentru valorificarea potențialului turistic al litoralului românesc și păstrarea calităților naturale și a integrității plajelor e nevoie de noi utilaje și propune ca sursă de finanțare Programul Național de Redresare și Reziliență:

Obiectivul major al instituției, în calitatea ei de administrator al zonei costiere și de partener în cadrul unor contracte de închiriere plaje, este ca în fiecare zi turistică linia țărmului și și apa Mării Negre din zona de îmbăiere să fie curată, astfel încât să nu constituie un impediment pentru un turism de calitate. Acest aspect poate fi îndeplinit numai cu un corp de utilaje și instalații bine dimensionat, cu deservenți calificați și dispuși să lucreze în situații deosebite, astfel încât intervenția în fiecare noapte să conducă la curățarea tuturor zonelor expuse la invazia algelor și a diferitelor deșeuri.

Din aceste considerente am solicitat ministrului Mediului, având în vedere importanța pe care ABADL o reprezintă în valorificarea potențialului turistic a litoralului românesc și păstrarea calităților naturale și a integrității plajei, să analizeze și să dispună de urgență o eventuală suplimentare a efectivelor ABADL cu oamenii și utilajele pe care le-am solicitat de-a lungul ultimului an. L-am rugat totodată să analizeze posibilitatea ca utilajele specifice lucrului pe plajă, în special îndepărtării algelor de la mal, să fie achiziționate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Singura modalitate prin care Statul Român va putea susține eficient pe operatorii din turismul de pe litoral, dar să sporească și comfortul turiștilor și localnicilor, este să asigurăm celor de la ABADL efectivele de oameni și utilaje necesare. Doar așa vor putea face față valului constant de alge și gunoaie de pe malul Mării Negre.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top