Actualitate

Copiii din Mangalia vor avea mai multe locuri de joacă noi în cartiere

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, într-o ședință ordinară, înființarea unor locuri de joacă în mai multe cartiere ale orașului. Potrivit documentațiilor tehnice, vor fi reamenajate, din punct de vedere peisagistic, mai multe cartiere ale Mangaliei, care vor fi prevăzute cu locuri de agrement, spaţii de joacă, mobilier urban și spații verzi.

Astfel, în parcul din apropierea Sanatoriului Balnear, va fi înfiinţat un loc de joacă, dotat cu elemente speciale, realizate din materiale durabile şi sigure pentru copii. Un alt spaţiu de joacă, amenajat corespunzător, va exista în parcul Diana, iar alte locuri de agrement, în mai multe zone ale oraşului, respectiv: Bulevardul Callatis, strada Pictor Tonitza, Oituz, Ştefan cel Mare, Rozelor, dar şi în staţiunea Neptun, strada Plopilor.

“Conform procedurilor legale, după adoptarea proiectelor de către consilieri, urmează ca documentația să fie supusă procedurii de achiziție, iar ulterior se va intra cu lucrările în teren, cel mai târziu, în primăvara acestui an. De mai mult timp, lucrăm la aceste amenajări peisagistice, însă procedura a fost sinuoasă, deoarece am constatat că, de mai bine de 20 de ani, locurile de joacă nu aveau documente legale. În plus, deveniseră un pericol pentru copii, fiind în stare avansată de degradare. Aceeași situație juridică s-a regăsit și la nivelul documentațiilor cadastrale ale străzilor din localitate, acestea neputând fi modernizate pe bani europeni, din acest motiv”, a declarat primarul Cristian Radu.

Actualitate

To Top