Actualitate

Consilierul primarului din Ciobanu, condamnat la închisoare cu suspendare

Judecătoria Hârşova a decis în şedinţa de pe 12 februarie condamnarea lui Dan Constantinescu, consilier personal al primarului Tudorel Gurgu din comuna constănţeană Ciobanu, la un de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul fără permis. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

„În baza art. 396 alin. 1, 2 C.p.p. şi a art. 335 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul C. D. , la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal. În baza art. 91 din Codul penal, dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 1 an închisoare. În baza art. 92 din Codul penal stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani. Termenul de supraveghere va începe să curgă de la data la care prezenta hotărâre rămâne definitivă potrivit art. 92 alin. (2) din Codul penal. În baza art. 93 alin. (1) din Codul penal obligă pe inculpatul C. D. ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) din Codul penal, impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul C. D. va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Hârşova sau în cadrul Primăriei Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Desemnează Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa ca organ de supraveghere. În baza art. 583 din Codul de procedură penală, art. 96 din Codul penal şi art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului C. D. asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, în sensul că, dacă cu rea-credinţă nu va respecta măsurile de supraveghere sau dacă nu va executa obligaţiile impuse sau va săvârşi o nouă infracţiune în termenul de supraveghere, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei. În temeiul art. 272, art. 274 alin. 1 şi art. 398 Cod procedură penală, obligă inculpatul C. D. la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat (din care 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei hotărârii. Cererea de apel se depune la Judecătoria Hârşova. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 12.02.2019″.

Constatinescu a mai fost condamnat, în trecut, pentru viol

Reamintim că Dan Constatinescu a mai fost condamnat în anul 1989 la 8 ani de închisoare pentru săvârșirea faptei prevăzute la art. 197, al. 2, lit. b din Codul Penal: Violul „Raportul sexual cu o persoană de sex feminin, prin constrângerea acesteia, sau profitând de imposibilitatea ei de se apăra ori de a-și exprima voința, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani, dacă: b) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau în tratamentul făptuitorului.
De asemenea, judecătorii l-au condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea faptelor prevăzute la art. 201 al. 2 din Codul Penal: Actele de perversiune sexuală cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.
Condamnat pentru viol și acte de perversiune sexuală, Dan Constantinescu a primit pedeapsa coroborată de 10 ani de închisoare cu executare, conform sentinței nr. 67/25.01.1989.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top