Politic

Conferința organizației PSD Constanța: „Munca noastră trebuie prezentată oamenilor din județ”

În cadrul conferinței săptămânale de presă, conducerea PSD a județului Constanța a prezentat câteva obiective propuse pentru alegerile prezidențiale, dar și pentru cele locale de anul viitor. De asemenea, Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța și vicepreședinte al organizației județene a PSD, alături de Lucian Lungoci, secretar general PSD Constanța, au vorbit despre investiții și proiecte care au schimbat fața județului în ultimii trei ani și jumătate.

Marius Horia Țuțuianu este persoana care se va ocupa de campania electorală a PSD la nivelul județului Constanța (mai puțin la nivel de municipiu, unde acest lucru va fi realizat de Decebal Făgădău).

„Vom pune la punct fiecare staff de campanie din fiecare localitate a județului, implicând primarii, consilierii locali, consilierii județeni. Parlamentarii se vor ocupa de tot ce înseamnă județul Constanța, fiecare având alocate și anumite zone. Vom merge în fiecare comună și în fiecare localitate din județ pentru a convinge locuitorii să o voteze pe doamna Viorica Dăncilă, singura care poate scoate țara din somnul în care ne-a dus domnul Klaus Ioannis”.

Țuțuianu a prezentat și o țintă propusă de PSD Constanța pentru alegerile prezidențiale din acest an: minim 35% în județ. „Mi-aș dori, și cred că putem realiza acest lucru: să obținem scorul pe care l-am avut la alegerile parlamentare”.

Lucian Lungoci a vorbit și despre punctele slabe din acest moment ale PSD: lipsa de comunicare și de aducere la cunoștința opiniei publice a ceea ce s-a făcut bun în ultimii trei ani și jumătate, „ceea ce a dus la o nehotărâre a electoratului, care s-a văzut în această vară la europarlamentare. Vrem o campanie activă, nu una pasivă, cu cât mai multe întâlniri cu oamenii.”

Campanie activă înseamnă, în viziunea secretarului general PSD Constanța, realizarea a cel puțin două întâlniri electorale în fiecare localitate din județ, cu o țintă clară pe 20 de localități unde vor fi 4 întâlniri electorale (cele 20 de localități însumând 80% din electorat).

În completarea celor doi vorbitori, deputatul PSD Radu Babuș a reiterat organizarea de conferințe de presă săptămânale ale PSD Constanța, precum și ideea că cei mai importanți comunicatori ai partidului sunt „primarul municipiului Constanța care, dacă ați observat, în ultimul timp, are multe ieșiri pentru că sunt multe lucruri care trebuie spuse, și președintele Consiliului Județean care este aici. Munca noastră trebuie prezentată cetățenilor.”

Președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, a vorbit și despre cele aproximativ 500 de milioane de euro, bani europeni atrași de RAJA (Regie Autonomă a Județului) pentru implementarea diferitelor proiecte la nivelul localităților. De asemenea, a vorbit despre proiectele susținute de PSD prin Consiliul Județean sau prin PNDL (Programul național de Dezvoltare Locală). „Se văd cu ochiul liber aceste investiții în județul Constanța, nu doar în primăriile conduse de primarii PSD, ci și în altele. Întrebați primarii PNL dacă sunt mulțumiți de guvernarea PSD, dacă sunt mulțumiți de fondurile primite de la guvernarea PSD. Și să vă răspundă dumnealor. La nivelul țării, Constanța este pe locul al treilea la atracția de fonduri europene”.

Unul dintre proiectele așteptate la nivelul județului, și nu numai, cel al realizării unui drum alternativ către sudul litoralului, a constituit o temă de discuție în cadrul conferinței de presă. Lucian Lungoci a prezentat două alternative viabile la această oră:

Drumul Techirghiol-Moșneni-23 August ce se va realiza de către CNAIR, deoarece Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are posibilitatea să facă un drum cu patru benzi care să fie o alternativă la drumul județean

Refacerea DJ Amzacea-Pecineaga, dar acest drum are o problemă: cadastrarea. „În acest moment avem zone în care, în urma cadastrării, DJ are doar 6-7 metri în loc de 18 metri. Trebuie să ne judecăm cu acești proprietari. Aceeași problemă o avem pe multe drumuri județene.”

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a arătat că în acest moment există o rută alternativă care pleacă din Agigea spre Negru Voda, iar din Negru Vodă se poate ajunge la Mangalia. Este o rută ocolitoare mai lungă cu 20 de kilometri decât clasicul Constanța-Agigea-Eforie-Tuzla-Mangalia, dar rezolvă problema aglomerației.

Din punct de vedere al pregătirii alegerilor locale de anul viitor, conducerea PSD Constanța a spus că aceste discuții vor fi prezentate după ce alegerile prezidențiale vor trece. PSD Constanța își propune să nu piardă ceea ce a obținut în anul 2016 la alegerile locale, dar să câștige și alte localități importante: Cernavodă, Mangalia, Medgidia, Hârșova.

În final, Marius Horia Țuțuianu, vicepreședintele organizației județene PSD Constanța, a vorbit succint despre proiectul spitalului Regional care se va realiza în municipiul Constanța, așa cum a asigurat și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

În ceea ce privește situația la nivelul conducerii Spitalului Județean Constanța, președintele Țuțuianu a spus că așteaptă raportul corpului de control al ministrului Sănătății apoi va lua o decizie cu privire la management.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top