Fără categorie

Nicolae Roșu, reales președinte al Organizației Județene a Tineretului Social Democrat Constanța

Organizația TSD Constanța s-a întrunit în Conferință Județeană pentru a-și alege noul for de conducere. Pentru funcția de președinte s-a înregistrat un singur candidat, Nicolae Roșu, președintele în funcție al TSD Constanța. Candidatul a fost reales cu unanimitate de voturi.

La Conferința TSD Constanța au participat mai mulți seniori ai PSD. Alături de președintele PSD Felix Stroe, au fost prezenți și: Marius Horia Țuțuianu, vicepreședintele PSD Constanța, deputații Cristina Dumitrache, George Vișan, Radu Babuș și Nicolae Moga, Secretarul General Lucian Lungoci, Mirela Matichescu, primari, viceprimari și președinți de organizații din teritoriu.

„Îmi doresc ca în noul mandat să duc la capăt puținele lucruri pe care nu am reușit să le finalizez în primul mandat și să continuăm să fim o familie unită. Aici, în sală, sunt și președinți de organizații și primari. Vreau să vă rog un lucru: vreau să acordați sprijin și încredere tinerilor, iar cu tinerii puteți câștiga alegerile de anul acesta, precum și pe cele locale și parlamentare de anul viitor. Dar trebuie și ei să fie motivați și recompensați pentru meritocrație”, a spus Nicolae Roșu.

De asemenea, liderul TSD i-a solicitat președintelui PSD Constanța, Felix Stroe, ca la alegerile locale din 2020 o treime din locurile eligibile să fie alocate TSD Constanța, lucru confirmat de către senior chiar în cadrul aceleiași conferințe.

„Ieri, la ședința lărgită a Comitetului Executiv Județean am votat ca la alegerile locale din anul 2020 o treime din locurile eligibile să fie ale tineretului, dintre care jumătate vor fi pentru doamne și domnișoare. Este o atitudine consecventă a noastră, a PSD Constanța. Am avut cea mai tânără deputată (Cristina Dumitrache), am promovat deputați tineri precum Radu Babuș sau George Vișan. Președintele Consiliului Județean a fost propus și susținut când era membru în organizația județeană de tineret. Iar acum îmi doresc ca o treime din consilierii locali, comunali, municipali, județeni, să provină de la tinerii PSD. Vrem să fim un model pe plan național. Așa funcționează lucrurile normal”, a subliniat Felix Stroe.

Marius Horia Țuțuianu, vicepreședinte PSD Constanța, a arătat că, după alegerile europarlamentare, mulți au zis că partidul este la pământ, că nu ne mai ridică. „Nu mor caii când vor câinii! Vom fi ceea ce am fost și mai mult decât atât. Am dus campanii împreună, ne așteaptă trei campanii grele. Sunt convins că vom ieși victorioși din ele”, i-a încurajat vicepreședintele. 

Prezent la eveniment, Gabriel Petrea, președintele TSD România, a vorbit despre momentele mai dificile prin care trec tinerii social democrați, dar și despre atitudinea pe care trebuie să o aibă în aceste campanii electorale.

„Tinerii PSD trec prin momente dificile, în care toată lumea ne arată cu degetul: că nimeni nu mai votează PSD din generația noastră. Eu m-am încăpățânat să intru în PSD pentru niște oameni și pentru niște valori. Întotdeauna am fost motivat să-mi implementez proiectele. Alături de PSD am reușit să luăm cele mai bune măsuri pentru tineri, din păcate nu am reușit să le comunicăm”, a spus Gabriel Petrea.

Liderul tinerilor PSD la nivel național a adăugat că este nevoie de o schimbare în strategia partidului. „Trebuie să ieșim din paradigma întâlnirilor dintre noi, mesajele noastre trebuie să ajungă la tineri. Cu fruntea sus, trebuie să mergem să le spunem că avem un proiect pentru ei, pentru România de peste 20-40 de ani. O să le recâștigăm încrederea. Arătând că noi promovăm tinerii putem să le recâștigăm votul. Tinerii așteaptă de la noi mesaje pentru ei, pentru viitorul lor”.

Îmi doresc ca Nicolae Roșu, împreună cu echipa sa, să pună presiune pe conducerea PSD pentru ca tot ce-și dorește, să se întâmple în 2020 și 2024. Să se întâmple în stilul vostru, nu în stilul nostru”, a fost mesajul adresat tinerilor de către deputatul Vișan.

„Suntem aici pentru a-l realege pe Nicu Roșu, un președinte care a crescut frumos din punct de vedere politic în ultimii ani și care cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus în politica viitoare social democrată constănțeană. Personal, am condus organizația de tineret din Marina Militară, cu peste 12.500 de membri activi. Lucian Lungoci, care a vorbit mai devreme, a fost președinte al TSD. Cu toții ne-am format politic la tineret și am ajuns să conducem astăzi organizația județeană. Dumneavoastră sunteți cei care veți conduce în continuare. Dar important este să conduceți o organizație puternică, într-un partid social democrat puternic în România. Noi am dus la București 8 parlamentari în anul 2016. trebuie să ne străduim ca în 2020 să ducem cel puțin 8, dacă nu 10. Asta înseamnă că trebuie să câștigăm alegerile.

Suntem într-o bătălie extraordinar de grea, dar pe care putem să o ducem și să o câștigăm. Am început cu strângerea de semnături pentru Viorica Dăncilă și am reușit să strângem peste 120.000, Constanța fiind pe primul loc în România. Trebuie să luptăm să avem un președinte social democrat în fruntea României. De departe avem cel mai bun candidat la prezidențiale, o doamnă care a făcut un program de guvernare care s-a realizat. Cum poți să nu acorzi votul tău unui om echilibrat, unei doamne care prețuiește familia, tinerii, care vrea să mențină România în Europa?”, se întreabă liderul PSD.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top