Actualitate

Comuna Sarichioi: bărcile de agrement și cele de pescuit industrial pot acosta de-a lungul malului lacului Razim

Într-una dintre recentele ședințe ale Consiliului Local al Comunei Sarichioi s-a discutat proiectul propus de primarul Finoghen Vitali Cristian de a se aproba acostarea unor ambarcațiuni pe malul lacului Razim.

Astfel, aleșii locali au decis că „se aprobă accesul și acostarea ambarcațiunilor de agrement, precum și a bărcilor de pescuit industrial autorizate în acest sens, de-a lungul malului lacului Razim din  comuna Sarichioi, județul Tulcea.”

În cadrul discuțiilor purtate pe această temă, până la votarea formei finale a Hotărârii de Consiliu Local, unul dintre consilieri a venit cu un amendament: „Domnul primar precizează că persoanele care fac transport de agrement au nevoie de acordul Consiliului local al comunei Sarichioi pentru a putea acosta la malul lacului Razim. Eu propun să fie trecuți și cei care practică pescuit industrial autorizat în această hotărâre. Dacă era să facem individual pentru fiecare solicitare timpul de așteptare era destul de lung și s-ar fi încheiat și sezonul până ar fi fost aprobate actele.”

Comuna Sarichioi este situată în zona centrală a județului Tulcea, delimitată de următoarele teritorii comunale: la nord-est teritoriul administrativ al comunei Valea Nucarilor, la est Lacul Razelm (Razim), la sud teritoriul administrativ al comunei Ceamurlia şi în vest teritoriul administrativ al comunei Mihai Bravu. Comuna Sarichioi are în componență cinci sate: Sarichioi, Zebil, Enisala, Sabangia şi Visterna.

Amplasarea pe malul lacului Razim a localității Sarichioi face ca acesta să fie unul dintre atuurile dezvoltării turistice a comunității, fapt desprins și din strategia de dezvoltare locală a comunei.

„Satul-reşedinţă de comună, este amplasat în NV lacului Razim, într-o câmpie ce mărgineşte ţărmul lacului, la poalele unor dealuri joase (Movila Zebil – 93 m), care prelungesc spre sud Dealul Pietros şi spre est Movila Mare. Este legat prin drumuri judeţene de satul Zebil şi E 87 şi de Enisala şi Babadag, respectiv de localităţile de pe latura nordică a lacului şi municipiul Tulcea”, se arată n descrierea oficială a localității.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top