Actualitate

Comuna Murighiol – Investiții de milioane de lei în educație. „Copiii noștri sunt viitorul nostru”

Plecând de la principiul „Copiii noștri sunt viitorul nostru”, Filip Ivanov, primarul comunei Murighiol, a pus capitolul educație pe lista de priorități ale administrației locale.

Fiind una dintre cele mai întinse comune din țară, Murighiol are mai multe unități școlare sau grădinițe, ceea ce a necesitat un efort considerabil al primăriei pentru alcătuirea de proiecte și obținerea finanțării în vederea reabilitării și dotării unităților de învățământ. Suprafața comunei este de 84.046 hectare, majoritatea acoperind zone vaste din Delta Dunării.

Investițiile în infrastructura școlară s-au făcut (și se fac) în întreaga comună, fără nici un fel de discriminare, toți școlarii și preșcolarii având acum posibilitatea de a învăța în spații modernizate și dotate corespunzător. Desigur, de aceste facilități beneficiază și cadrele didactice care au o motivație în plus pentru a rămâne și a educa copiii din Murighiol la cel mai înalt nivel.

Milioane de lei din fonduri europene au fost atrase către școlile și grădinițele comunei, bani cu care s-au reabilitat, extins, dotat clădirile, sălile de clasă, spațiile din zona unităților de învățământ. Un astfel de exemplu a fost proiectul de reabilitare a Școlii din Murighiol, proiect finanțat cu aproape 2 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală. De asemenea, un alt exemplu este proiectul anunțat spre finalul anului 2019, cel de reabilitare, dotare și extindere a Școlii Primare Sarinasuf, un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 1,39 de milioane de lei.

Au fost în atenția primăriei și școlile din Dunavățu de Jos (reabilitare), grădinița din Dunavățu de Jos, Școala cu clasele I-IV Dunavățu de Sus (reabilitare), Grădiniță Murighiol, Grădinița Plopu (reabilitare și dotare).

Tot pentru copii și tineri au fost reabilitate sau realizate parcuri și locuri de joacă în comuna Murighiol. Aceste investiții s-au realizat cu fonduri asigurate din bugetul local.

O altă inițiativă materializată a primarului Filip Ivanov a fost cea de a pune la dispoziția tinerilor căsătoriți terenuri pentru ridicarea unei locuințe. Este un mod de a-i ajuta să se stabilească în comună, de a-i încuraja să devină factori activi la bunăstarea Murighiolului. Pentru aceasta, administrația locală asigură, pe lângă suprafața de teren, și utilitățile absolut necesare: curent, apă, canalizare.

Murighiol este o comună în județul Tulcea, formată din satele Colina, Dunavățu de Jos, Dunavățu de Sus, Murighiol (reședința), Plopul, Sarinasuf și Uzlina. Numele provine de la cel al satului de reședință, este de origine turcă și înseamnă lacul vânăt, probabil datorită culorii cenușii pe care o capătă uneori apele lacului din apropierea satului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top