Actualitate

Măsuri de urgență adoptate în Orașul Cernavodă. „Să prevenim, e mai ușor decât să combatem!”

Criza mondială provocată de pandemia de coronavirus, care afectează și România, a determinat adoptarea mai multor măsuri restrictive la nivelul administrațiilor locale.

Liviu –Cristian Negoiță este primarul orașului Cernavodă și președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență ( CLSU). Acesta i-a convocat la mijlocul lunii martie pe toți membrii Comitetului pentru a stabili măsurile pentru limitarea răspândirii virusului la nivelul orașului.

Aceste măsuri sunt:

  • suspendarea activității creșelor din Cernavodă precum și a CENTRULUI DE ZI RECUPERARE COPII CU DIZABILITĂȚI până în data de 22.03.2020, cu posibilitatea de prelungire conform hotărârilor CNSSU, în funcție de evoluția situației la nivel național.

  • interzicerea activităților extrașcolare pe perioada suspendării cursurilor: cluburi, concursuri, activități sportive, activități artistice, etc.

  • anularea tuturor evenimentelor cultural-artistice organizate în orașul Cernavodă până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

  • suspendarea antrenamentelor/cantonamentelor/ competițiilor echipelor de juniori și copii ale cluburilor publice și private pe toată raza orașului Cernavodă, pe perioada suspendării cursurilor școlare.

Toate aceste măsuri trebuie coroborate cu aplicarea normelor de igienă de bază, precum spălarea mâinilor, folosirea măștilor de protecție, curățarea suprafețelor cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool precum și evitarea spațiilor aglomerate sunt măsuri preventive absolut necesare pentru protejarea populației și pentru a limita apariția și răspândirea virusului la nivelul orașului.

De asemenea, este important ca toate instrucțiunile furnizate de către Ministerul Sănătății să fie tratate cu maximă seriozitate.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență face apel către cetățenii orașului să respecte regulile impuse la nivel național pentru limitarea transmiterii infecțiilor cu coronavirus; persoanele care au venit recent din străinătate, să dea dovadă de spirit civic și să se autoizoleze timp de 14 zile. Haideți să prevenim, e mai ușor decât să combatem!

De asemenea, dacă în localitate există persoane care au fost în data de 8 martie la petrecerea organizată la restaurantul Colonadelor din Constanța, acestea să se autoizoleze timp de 14 zile in casă, iar dacă observă modificări ale stării de sănătate, să anunțe la 112.

Să nu mergem pe premisa ”mie nu mi se poate întâmpla!” haideți să fim responsabili pentru copiii, părinții, prietenii și semenii noștri! De noi depinde oprirea răspândirii virusului!”, transmite CLSU Cernavodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top