Actualitate

Ce măsuri au fost luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Năvodari

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Năvodari s-a întrunit într-o nouă ședință și a luat mai multe decizii, plecând de la situația epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2 precum și noile măsuri de sprijin dispuse la nivel național prin declararea stării de urgență pe întreg teritoriul României:

  1. “Pe durata stării de urgență, se mențina măsura suspendării activităților Creșei nr. 20, a Centrului de Zi pentru Copii, a Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice, a Cluburilor de Pensionari, a Clubului Sportiv Năvodari și a Casei de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari.

  2. Pe durata stării de urgență, Direcția Poliția Locală și Serviciul Public Comunitar pentru Evidența Populației se subordonează operațional Poliției Orașului Năvodari, care stabilește activitățile de sprijin în vederea monitorizării persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, pe raza orașului Năvodari.

  3. Vizitele de control la persoanele aflate în autoizolare, care figurează în evidența Direcției de Sănătate Publică Constanța, vor fi efectuate de echipe mixte formate din agenți de poliție și asistenți medicali, cu respectarea tuturor regulilor de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu.

  4. Pe durata stării de urgență, vor continua acțiunile de dezinfecție a spațiilor publice.

  5. Direcția Poliția Locală va înștiința în scris toate unitățile ce desfășoară activități de servire și consum pe raza orașului Năvodari cu privire la măsura dispusă la nivel național de suspendare a activităților de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice, organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.

  6. Începând cu 01.04.2020, pe durata stării de urgență, Cantina de Ajutor Social va distribui produsele alimentare achiziționate de două ori pe lună, tuturor beneficiarilor acestui tip de serviciu social, cu respectarea alocației zilnice de hrană aprobate (12lei/zi/persoană).

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit în prima ședință pe tema prevenției COVID-19 în data de 10 martie a.c., când au fost dispuse primele măsuri de protecție a locuitorilor orașului Năvodari”.

Primăria Orașului Năvodari continuă acțiunile de informare privind măsurile de combatere a noului Coronavirus și contribuie în acest fel la campania națională de informare publică privind măsurile adoptate și activitățile desfășurate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top