Actualitate

Comuna în care vara nu se doarme, se lucrează. Saraiu, un veritabil șantier

Fie că vorbim despre investiții în educație, în infrastructură rutieră, în cultură, sănătate, protecția mediului, toate aceste capitole se află pe ordinea de zi a administrației publice locale a comunei Saraiu. Și nu este o listă limitativă, deoarece lucrări în plină desfășurare sunt și la alte obiective de importanță locală, toate fiind menite să modernizeze și ușureze viața oamenilor din Saraiu și Dulgheru.

Dacă ar fi să amintim doar câteva dintre proiectele la care se lucrează în acest moment în comuna Saraiu, unul dintre acestea este cel al construirii unui sediu nou al primăriei, care este „o carte de vizită a noastră, reprezintă comunitatea”, după cum spune primarul Dorinela Irimia. Sediul va răspunde cerințelor unei administrații locale moderne, având dotări pentru toate departamentele primăriei (asistență socială, taxe și impozite, bibliotecă, sală de ședință, sală de protocol).

Un alt obiectiv la care lucrările sunt în execuție este cel al unei Case de Cultură. Vechiul cămin cultural va avea o nouă înfățișare, una modernă, cu dotări de ultimă generație și cu o capacitate de peste 500 de persoane. Astfel, noua instituție de cultură va putea fi gazda unor evenimente de anvergură. „Este un obiectiv ce va dăinui multă vreme. Casa de Cultură este o investiție în valoare de 3,5 milioane de lei și va fi o clădire cu parter, etaj și mansardă”, adaugă Dorinela Irimia.

Tot în Saraiu se lucrează la ultimele retușuri ale unei săli de sport moderne. Este o sală multifuncțională a cărei recepție se va face în curând, astfel încât la începutul de an școlar sala să fie la dispoziția celor 185 de elevi.

Reabilitarea și modernizarea dispensarului din Saraiu, este un alt obiectiv de investiții deosebit de important pentru viața socială a comunei. „Pe lângă cabinetele medicale, aici va fi și un laborator de analize, inclusiv o ambulanță vom avea în localitate. Atât laboratorul, cât și ambulanța, vor veni în sprijinul localnicilor și a oamenilor din satele învecinate”, mai spune primarul.

Canalul de scurgere a apelor de pe versanți este, de asemenea, o investiție așteptată în Saraiu, localitate afectată în momentele în care precipitațiile sub formă de ploaie cad din abundență. Apele de pe versanți au stricat în mai multe rânduri porțiuni de drumurile comunale. „Suntem în faza de execuție în partea de Nord a localității, urmând să se efectueze și lucrarea pe porțiunea de intrare în localitate. Se vor efectua și lucrările la podețe și la realizarea căilor de acces în gospodării”, arată Dorinela Irimia.

Pentru satul Dulgheru s-a semnat deja contractul de asfaltare a străzilor, un proiect „de suflet” al primarului. Peste 17,5 kilometri de străzi vor fi asfaltate în acest sat.

Pe lângă toate acestea, mandatul de trei ani al primarului comunei Saraiu, Dorinela Irimia, însumează și alte proiecte de interes local: construirea unei case mortuare, construirea unei platforme de gunoi de grajd, împrejmuirea și sistematizarea cimitirului, realizarea unui sistem de iluminat stradal cu lămpi cu led, realizarea picturii la biserica din satul Dulgheru, realizarea de parcuri de distracție pentru copii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top