De fiecare dată când vorbește despre proiectele realizate, în curs de implementare sau viitoare, primarul comunei Fântânele, Gheorghe Popescu, subliniază faptul că acestea sunt plătite cu bani de la bugetul local. Este, de altfel, unul dintre motivele sale de întristare când vine vorba despre absorbția unor bani europeni sau de la bugetul de stat. Comuna Fântânele fiind redusă ca număr de locuitori este marginalizată în ceea ce privește depunerea proiectelor.
În această situație, administrația publică se vede nevoită să acopere integral plata proiectelor care nu sunt deloc puține. Totul depinde de prioritizarea acestora pe agenda primăriei.
În ultimii ani, investițiile au curs în comuna Fântânele. Fie că au fost în infrastructura rutieră, canalizare, sistem de educație, sănătate sau sport, s-au găsit în permanență resurse financiare care să le acopere.
Desigur, alte proiecte sunt în stadiul de studii la care lucrează echipa primarului Gheorghe Popescu. Amintim aici proiectul privind promovarea potențialului istoric al localității, fiind locul de unde pleacă apeductul care alimenta cu apă Cetatea Histria. Construcția este încadrată în clasa B a monumentelor istorice din România, fiind cea mai veche de acest gen din România.
Apoi, unul dintre domeniile prioritare pentru primărie a fost sportul. De aceea Fântânele are o echipă de fotbal cu realizări importante și un club sportiv (arte marțiale) care organizează diferite competiții care se înscriu pe agenda județeană sau națională de profil.
„Cât voi fi eu primar, administrația locală din Fântânele va susține sportul”, a dat asigurări primarul Gheorghe Popescu.
În ceea ce privește infrastructura, în comună mai este puțin de lucru până în clipa în care toată localitatea va fi asfaltată. „Vom scoate la licitație și lotul 2 din proiectul de asfaltare. Lotul 1 cuprinde aproximativ 65% din proiect, așadar lotul 2 se referă la 35% din investiție. Toate străzile din Fântânele vor fi asfaltate, adică aproximativ 12-13 kilometri de stradă. Asfaltarea este prioritară pentru administrația locală, fiind o lucrare care absoarbe mulți bani”, declară primarul.
Lotul 2, cel care se licitează, cuprinde străzi în lungime de 3.861 de metri:
Străzi principale cu 2 benzi de circulație:
-
Strada Constantin Brâncoveanu tronson 1
-
Strada Burebista
-
Strada Mircea cel Bătrân tronson 2
-
Strada M. Eminescu tronson 2
-
Strada M. Eminescu tronson 1
Străzi secundare cu o bandă de circulație:
-
Strada Nufărului
-
Strada Vlad-Țepeș
-
Strada Mircea cel Bătrân tronson 1
-
Strada T. Vladimirescu tronson 3
-
Strada C. Brâncoveanu tronson 3
-
Strada T. Vladimirescu tronson 2
-
Strada C. Brâncoveanu tronson 2
Alte trei proiecte sunt finalizate în comuna Fântânele, bineînțeles, tot cu bani alocați de la bugetul local: capela mortuară (o investiție făcută conform normelor europene privind înhumarea), trotuare și rigole(s-au realizat peste 15 kilometri de trotuar și s-au construit 10 kilometri de rigole) și construirea unei hale de salubritate și garaj.
Numai este mult nici până în momentul finalizării unei noi Săli de Sport, o investiție de 900.000 de lei de care se vor bucura elevii școlii din localitate.
Conform documentației tehnice a proiectului, sala de sport propusă are regim de înălțime parter, cu următoarele suprafețe construite și desfășurate:
-
suprafață construită propusă sală de sport: 309,80 mp
-
suprafață desfășurată propusă sală de sport: 309,80 mp
-
suprafață utilă propusă sală de sport: 286,73 mp
Sala de sport va fi compusă dintr-o sală de sport propriu-zisă (suprafață utilă 239,17 mp), un hol (suprafață utilă de 9,10 mp), birou (suprafață utilă de 5,00 mp), vestiar fete (suprafață utilă de 7,73 mp), vestiar băieți (suprafață utilă de 7,73 mp), grup sanitar fete (suprafață utilă de 9,00 mp), grup sanitar băieți (suprafață utilă de 9,00 mp).