Actualitate

Comuna Fântânele, în straie de sărbătoare la aproape un secol de la prima atestare

Atestată documentar în urmă cu 99 de ani, comuna constănțeană Fântânele a avut parte de multe modificări administrative, fiind desființată și mutată succesiv în componența altor comune. Cu toate acestea, de 14 ani, comuna formată dintr-un singur sat, trece printr-o etapă de dezvoltare și implementare a multor proiecte susținute în cea mai mare parte cu bani de la bugetul local.

De aceea, „Ziua Comunei Fântânele”, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Fântânele, este momentul în care întreaga comunitate este invitată să se bucure și să participe la sărbătoare.

Pe 16 iunie, artiști de marcă au încântat publicul adunat pe stadionul din localitate. Au urcat pe scenă atât soliști de muzică populară, cât și interpreți de muzică ușoară. Astfel, Adreea Bănică, Rubi, Constantin Enceanu, Veronica Apetrei, Alin Nica și alții au întreținut atmosfera de sărbătoare de la Fântânele. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.

Localitatea Fântânele există în evidența împărțirii administrative din anul 1920 ca reședință de comună, cu o singură localitate, în plasa Cogealac, județul Constanța. Și în anul 1956 satul aparținea comunei Fântânele, raionul Istria (reședința la Baia) în Regiunea Constanța. În anul 1966, situația era identică, cu excepția denumirii “Regiunea Dobrogea”.

După 48 de ani de existență neîntreruptă, prin Legea numărul 2 din 1968, satul Fântânele trece în componența comunei Cogealac, împreună cu satele Cogealac, Gura Dobrogei, Râmnicu de Jos, Râmnicu de Sus şi Tariverde, din judeţul Constanţa.

În anul 1989, conform structurii teritorial-admninistrative a judeţului Constanţa, a Legii numărul 2 din același an şi Deciziei C.P.J. Constanţa numărul 264/1989, satul Fântânele trece în administrarea comunei Mihai Viteazu, împreună cu satele Mihai Viteazu şi Sinoe.

La numai un an depărtare, prin Decizia numărul 31/1990 se precizează că satul Fântânele revine în administrarea comunei Cogealac, împreună cu satele Cogealac, Gura Dobrogei, Râmnicu de Jos, Râmnicu de Sus şi Tariverde .

Abia în anul 2005, comuna Fântânele s-a reînființat prin Legea numărul 67. Ea are în componență un singur sat care este şi reședința unităţii teritorial-administrative.

Actualitate

To Top