Actualitate

Comuna Corbu sau „Ancora Deltei”, obiectiv turistic în continuă dezvoltare

Cunoscută şi sub numele de Ancora Deltei, comuna Corbu este localitate de graniţă a Rezervaţiei Deltei Dunării, cu numeroase atracţii pentru turişti: în zonă se poate practica pescuitul sportiv, plaja Corbu este aproape de localitate şi oferă liniştea şi intimitatea pe care nicio altă plajă din ţara noastră nu o mai poate oferi. Satul Vadu oferă atât liniştea şi umbra pădurii , cât şi răcoarea şi murmurul mării, într-o zi însorită”, așa se prezintă comuna Corbu pe site-ul oficial al administrației locale.

De la an la an, numărul turiștilor care optează pentru una dintre destinațiile aflate pe raza UAT Corbu este în creștere. Totodată, și proiectele administrației vin să țină pasul cu dezvoltarea turistică a zonei.

Treptat, Corbu tinde să devină o stațiune turistică asemănătoare celor din sudul litoralului. În Corbu şi Vadu, în timpul sezonului estival, turiștii găsesc cazare în pensiuni amenajate sau chiar la gospodari locali.

Grindul Chituc este unul dintre punctele de atracție turistică ale comunei, „un adevărat colţ de rai, cu nisip cât vezi cu ochii, cu marea, curată şi de un albastru incredibil, păsări de diferite specii (în Grind au fost identificate 289 de specii protejate), linişte cum nu se găsește în niciun alt loc de pe malul Mării Negre”, spun reprezentanții primăriei Corbu.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, grindul cuprinde lacuri cu schimb redus de ape, acoperite parţial cu vegetaţie plutitoare, arii depresionare inundabile cu vegetație hidrofilă fixată, reprezentată prin comunități de stuf şi papură, pajiști pe grindurile maritime joase și pajişti litorale putin consolidate.

Lacul Corbu, separat de un dig în două, Corbu Mare şi Corbu Mic, este exploatat de ferme piscicole, care organizează anual şi concursuri de pescuit sportiv. De altfel, Lacul Corbu este un punct de referință pentru pescarii pasionați de competiții.

Plaja Corbu este una dintre ultimele plaje sălbatice de pe Litoralul Românesc. „Este o adevărată porţie de natură pură pentru cei care vor să se bucure la modul simplu de mare, nisip şi mult soare, fiind inclusă în Rezervaţia Deltei Dunării.

Plaja Corbu se află la o distanţă de 8 kilometri Nord de Staţiunea Mamaia, în apropiere de Plaja Năvodari. Plaja este foarte lată, neamenajată însă, fiind un amalgam de nisip fin pe alocuri amestecat cu scoici şi cochilii de melci marini, apa la mal este foarte limpede, deloc adâncă”, se mai arată în prezentarea primăriei. În ultimi ani, plaja Corbu este din ce în ce mai căutată de turiști în sezonul estival.

Plaja face parte din Grindul Chituc, zona de importanță majoră din punct de vedere al biodiversităţii, în mod general, şi al ornitofaunei, în mod special, care este inclusă în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării.

Tot pe raza UAT Corbu este și o altă plajă sălbatică, cea de la Vadu. „O limbă uriaşă de nisip fin, dar şi granulos pe alocuri şi o Mare Neagră curată, fără alge şi gunoaie. Este un loc pentru cunoscători, care fug de confort şi aglomeraţie, alegând bucuria liniştii depline şi a sălbăticiei zonei”.

Plajele Vadu, Corbu, Sulina, Perișor şi Sfântu Gheorghe fac parte din Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top