Actualitate

Victorie în instanță a Protecției Consumatorilor împotriva Petrom. Informațiile, furnizate de ziarul Dezvăluiri

Protecția Consumatorilor a câștigat un proces împotriva companiei OMV Petrom, care ceruse instanței de judecată să anuleze un proces verbal de sancțiune. Amenda a fost dată de către Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (regiunea Sud Est), într-o acțiune coordonată de șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu, în urma căreia s-a stabilit că OMV Petrom folosește o practică comercială incorectă. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au inițiat acest control în urma investigației jurnaliștilor de la Dezvăluiri. Puteți citi mai jos un articol pe această temă, publicat în anul 2018.

“Căpitanul Pământ” – promoția cu care Petrom își țepuiește clienții

Concret, în perioada 03.09.20I8- 18.11.20I8, în benzinăriile Petrom s-a desfășurat promoția ,,Hai la drum cu echipa căpitanului Pământ”, în cadrul căreia, clienții care cumpărau carburant de 375 lei sau alte produse în valoare de 100 lei, puteau achiziționa jucării de pluș la prețul redus de 19,99 de lei (reducere de 70 %, de la 65.99 lei).

Instanța de fond a reținut în mod corect că aceste produse trebuie expuse cu 30 de zile înainte de campania promoțională. OMV Petrom NU a comercializat niciodată produsele, ele se vând în cadrul promoției OMV Petrom, nu există alt agent economic ca să le vândă în România și neexistând acest preț de referință nu putea fi făcută o comparație.

Practic, această situație de fapt este recunoscută indirect de petentă, care susține în motivele plângerii contravenționale că jucăriile Natural powerz plush nu au mai fost comercializate anterior promoției, fiind un produs disponibil numai pe timpul și ca parte esențială a promoției”, se arată în comunicarea instanței.

La benzinăriile OMV Petrom, în funcţie de cantitatea de carburanţi, primeai nişte puncte, sub forma de abţibilduri, cu care puteai cumpăra la reducere tot felul de obiecte. Aceasta este o falsă promoţie, deoarece trebuia să cumperi combustibil ca să poţi beneficia de o reducere ce nu poate fi dovedită”, a explicat Horia Constatinescu.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a câștigat atât pe fond cât și în apel, hotărârea rămânând definitivă.

Jucării produse de o firmă… de marketing

Păpușile vândute de Petrom cu ocazia promoției „Căpitanul Pământ” sunt produse în China de compania TCC Global. V-ați aștepta probabil ca aceasta să fie o companie care se ocupă cu producția și vânzarea de jucării. Este, în schimb, vorba de o companie specializată în marketing și loializarea clienților. Site-ul oficial al firmei ne-o prezintă ca având ca obiect de lucru crearea de campanii promoționale cu scopul retenției și fidelizării clienților și al creșterii vânzărilor. Având în portofoliu clienți ca McDonalds, Auchan, Kaufland și OMV (compania-mamă a Petrom) TCC Global stă în spatele multor campanii promoționale prin care clienții magazinelor sunt încurajați să cumpere cât mai mult pentru a acumula puncte-bonus și a putea oferi – de obicei copiilor – produsele-minune comercializate la preț redus sau oferite gratuit în cadrul campaniei.

(foto deschidere: Bitpress.ro)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top