Actualitate

Comuna Carcaliu are un nou Regulament pentru înregistrarea sau radierea vehiculelor

Consiliul Local al comunei Carcaliu, județul Tulcea, a votat un nou Regulament privind procedura de înregistrare, evidență şi radiere a vehiculelor pentru care există obligativitatea înregistrării, de pe raza administrativ-teritorială a comunei Carcaliu, județul Tulcea.

Astfel, „persoana fizică sau juridică care deţine vehicule supuse înregistrării, sau înregistrate în alte localităţi şi îşi stabileşte domiciliul, reşedinţa în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate, sediul ori punctul de lucru în comuna Carcaliu, este obligată să solicite înregistrarea în termen de 30 de zile de la data stabilirii domiciliului, reşedinţei în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate, sediului ori punctului de lucru în comuna Carcaliu”, se arată în Regulament.

Înregistrarea vehiculelor pentru care există obligativitatea înregistrării se face pe baza depunerii mai multor documente, printre care cererea solicitantului; actul de identitate al solicitantului; documentul care atestă dreptul de proprietate asupra vehiculului; cartea de identitate a vehiculului; atestatul tehnic – la înregistrarea mașinilor autopropulsate, eliberat de Regia Autonomă ”Registrul Auto Român”; dovada efectuării inspecției tehnice periodice în termenul de valabilitate al acesteia; dovada asigurării obligatorie RCA- excepție vehiculele cu tracțiune animală; dovada plății contravalorii certificatului de înregistrare (chitanţă, ordin de plată); dovada plăţii contravalorii plăcuţei sau plăcuţelor cu numărul de înregistrare; dovada faptului că vehiculul este radiat din circulaţie, în cazul unei înregistrări anterioare.

Radierea vehiculelor se face de către Primăria comunei Carcaliu prin Compartimentul Impozite, taxe si alte venituri locale din cadrul Primăriei comunei Carcaliu, la cererea proprietarului vehiculului înregistrat sau a deținătorului mandatat al acestuia.

Regulamentul prevede mai multe cazuri când proprietarul poate solicita radierea: când doreşte retragerea din circulaţie a vehiculului şi face dovada depozitării acestuia într-un spaţiu adecvat; când face dovada dezmembrării vehiculului; când vehiculul trece în proprietatea altei persoane, în condiţiile legii; la schimbarea domiciliului, a reşedinţei sau a sediului deținătorului, pe raza de competenţă a altei autorităţi decât cea care a efectuat înregistrarea; la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv; în cazul furtului, deținătorul vehiculului este obligat să solicite radierea acestuia în 30 zile de la data declarării furtului.

„Se radiază din oficiu în termen de 30 de zile de la primirea Dispoziției Primarului, vehiculul abandonat sau fără stăpân, declarat ca atare prin dispoziție”, se mai arată în Regulamentul adoptat de Consiliul Local Carcaliu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top