Actualitate

Au început lucrările de construire a noului Cămin Cultural din localitatea Baia

Anul viitor, comuna tulceană Baia va avea un nou Cămin Cultural. Asta este promisiunea primarului Mugurel Marșavela cel care a anunțat că cei de la CNI – Compania Națională de Investiții – au început lucrările la noul obiectiv.

„După mulți ani de așteptare, cu bucurie va anunț că a început construcția noului Cămin Cultural din localitatea Baia. Este un proiect în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei, prin Compania Națională de Investiții, construit în fosta incintă a depozitului de butelii din localitate. Un proiect pentru care s-a muncit mult și care va fi finalizat anul viitor”, spune primarul.

În luna iulie a acestui an, Primăria Baia a emis autorizația de construire a acestui nou obiectiv. Conform documentului, CNI are termen de 12 luni pentru finalizarea lucrărilor de construire și dotarea Căminului Cultural.

„Le mulțumesc colegilor pentru munca depusă împreună, iar dumneavoastră vă mulțumesc pentru răbdare și încredere și vă reamintesc că tot ce v-am promis, vom realiza”, conchide Mugurel Marșavela.

Construcția vă fi alcătuită din trei corpuri:

  • Corpul 1 vă fi o construcție dreptunghiulară, cu dimensiunile aproximative 19.25 m X 12.30 m, regim de înălțime parter înalt, structura de rezistenta alcătuită din cadre beton armat cu închideri perimetrale din zidărie, cu ferme metalice și acoperiș de tip șarpantă metalica protejata la foc, cu finisaje de calitate superioara.
  • Corpul 2 vă fi o construcție dreptunghiulară, cu dimensiunile aproximative 26.20 m X 9.50 m, regim de înălțime Parter, structura de rezistenta alcătuită din cadre beton armat, stâlpi și grinzi, cu închideri perimetrale din zidărie și finisaje de calitate superioara, acoperiș de tip terasa necirculabilă peste.
  • Corpul 3 vă fi o construcție dreptunghiulară, cu dimensiunile aproximative 14.10 m X 5.75 m, regim de înălțime parter, structura de rezistență alcătuită din cadre beton armat, stâlpi și grinzi, cu închideri perimetrale din zidărie și finisaje de calitate superioara, acoperiș de tip terasa necirculabilă.

Schema funcțională cuprinde următoarele categorii de spatii:

  • hol primire – spațiu de primire și de distribuție
  • spații destinate evenimentelor – sala multifuncțională, sala de proiecție
  • biblioteca
  • spatii anexe (spatii tehnice, grupuri sanitare pentru public, grup sanitar pentru persoane cu dizabilități)

Parterul va cuprinde o centrală termică (S = 11.37 mp); TEG (S = 5.67 mp) și grup sanitar pentru persoane cu dizabilități locomotorii (S = 5.75 mp).

Accesul principal pentru public se realizează prin intermediul unei terase exterioare, iar accesul auto la parcaje este asigurat printr-o bretea carosabilă. Pe terenul aferent construcției se va amenaja o parcare pentru public, pentru 26 de autoturisme și 2 autocare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top