Actualitate

Cererea de finanțare pentru înființarea rețelei de gaze naturale în comuna Mahmudia a fost aprobată de Consiliul Local

Comuna Mahmudia, județul Tulcea, își dorește înființarea unei rețele de gaze naturale. În acest sens, în ședința Consiliului Local a fost discutată și aprobată în unanimitate cererea de finanțare pentru obiectivul de investiție „Înființare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în comuna Mahmudia”.  Investiția este propusă a se realiza prin Programul National de Investiții Anghel Saligny.

Totodată, consilierii locali au aprobat devizul general estimativ pentru înființarea acestei rețele și principalii indicatori tehnico-economici, după cum urmează :

  • Valoarea totală a obiectivului de investiții (cu TVA) : 42,183,392.99 lei , din care:
  • Valoarea solicitata de la bugetul de stat : 41,534,842.99 lei
  • Valoarea finanțată de la bugetul local : 648,550.00 lei

Primarul comunei Mahmudia, Ion Șerpescu,  prin aparatul de specialitate va aduce la îndeplinire aceste decizii.

La finalul anului trecut, comuna Mahmudia a depus alte două proiecte în vederea finanțării lor prin intermediul programului Anghel Saligny. Primul proiect este „Modernizare alei pietonale în comuna Mahmudia”, proiect întocmit în conformitate cu Anexa nr.2.1 din Ordinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației nr. 1333/2021 din 21 septembrie 2021- privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. Proiectul ar avea o valoare totală de 10,4 milioane de lei.

Al doilea proiect pe care Comuna Mahmudia vrea să-l finanțeze prin intermediul programului „Anghel Saligny”, depus la finalul anului trecut, este „Asfaltare străzi în comuna Mahmudia, județul Tulcea”, în valoare totală de 26,9 milioane de lei.

În cazul acestor două proiecte, durata de implementare ar fi de 36 de luni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top