Actualitate

Consiliul Local Mircea Vodă, decizii cu privire la două proiecte de modernizare a infrastructurii

Consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire 14 străzi în zona de est a localității Satu Nou, în lungime de 7,84 de kilometri”. Valoarea totală a acestei investiții este de 19,88 de milioane de lei, dintre care 19,4 milioane de lei vor fi asigurați de la bugetul de stat, iar diferența (464.000 de lei) va fi alocată de la bugetul local al comunei Mircea Vodă.

Și pentru proiectul privind rețeaua de apă și canalizare din zona de est a localității Satu Nou au fost aprobați indicatorii tehnico-economici. Astfel, investiția ajunge la o valoare de 4,76 milioane de lei, fără TVA.

În vederea obținerii de finanțări nerambursabile în cadrul Programului pentru Acvacultură și Pescuit (2021-2027), UAT Mircea Vodă a devenit membru al Asociației Grup Local Dunărea de Est. Primarul comunei, George Ionașcu, a fost desemnat pentru a duce la îndeplinire această decizie.

Consiliul Local Mircea Vodă a aprobat, de asemenea, și alocarea sumei de 35.000 de lei pentru organizarea festivității de celebrare  a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la încheierea căsătoriei, precum și pentru marcarea Zilei Comunei Mircea Vodă. „Festivitatea va fi una restrânsă și se va desfășura odată cu marcarea hramului bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – 21 mai, dată care este declarată și Ziua Comunei”, se arată în HCL.

Tot la capitolul evenimente, Consiliul Local a decis să aloce suma de 30.000 de lei pentru organizarea unor manifestări cultural-artistice cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului – 1 Iunie.

Sala de Sport din localitatea Satu Nou (strada Școlii), imobil aflat în domeniul public al UAT Mircea Vodă a trecut, prin decizia consilierilor locali, în administrarea Școlii Gimnaziale numărul 1 Mircea Vodă. Ea își va păstra destinația neschimbată: sală de sport.

„Administrarea se referă la îndeplinirea de către titularul dreptului a tuturor actelor și faptelor necesare în vederea întreținerii și folosirii bunului imobil dat în administrare potrivit destinației acestuia. Imobilul se dă în administrare pe durata derulării de activități de învățământ în unitățile școlare”, se mai arată în Hotărârea de Consiliu Local.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top