Actualitate

Cum va arăta ansamblul de locuințe sociale ce se construiește în orașul Negru Vodă

Cu aproximativ 15 milioane de lei, Primăria orașului Negru Vodă, județul Constanța, implementează proiectul de construire a unui ansamblu de locuințe sociale, parte a unui proiect mai amplu intitulat „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”. Sursa de finanțare a proiectului este Programul Operațional regional 2014-2020.

Conform documentației tehnice care a stat la baza atribuirii contractului de execuție, ansamblul este compus din 11 clădiri cu destinația locuințe sociale, opt dintre acestea fiind clădiri identice (parter + 1 etaj + pod necirculabil), trei clădiri identice (parter + 2 etaje + pod necirculabil).

În total, se vor construi 34 de locuințe (18 apartamente cu două camere și 16 apartamente cu trei camere) destinate categoriilor vulnerabile de persoane. Ansamblul se va edifica pe strada Platformei numărul 1, într-o zonă cu case unde locuiește o categorie de populație defavorizată, cu mijloace reduse de existență.

„Asigurarea unor condiții decente de locuit pentru persoanele defavorizate le va oferi posibilitatea de a-și depăși condiția socială și economică precară, creându-se astfel premisele necesare reintegrării în societate și pe piața forței de muncă”, spun reprezentanții primăriei.

Ansamblul va cuprinde și spații verzi cu gazon și copaci dispuși pe perimetrul terenului, două locuri de joacă pentru copii, 36 de locuri de parcare, alei pietonale și alei pietonale ocazional carosabile, șapte platforme pentru depozitarea recipientelor de colectare selectivă a deșeurilor.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții populației urbane din oraș prin realizarea unui ansamblu de locuințe sociale și asigurarea accesibilității investiției prin amenajarea corespunzătoare, conform standardelor în vigoare, a aleilor pietonale și a spațiilor verzi adiacente drumurilor ce asigură legătura rutieră între investiția propusă în proiect și centrul orașului, precum și extremitatea vestică a acestuia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top