Actualitate

Comuna Pantelimon solicită fonduri PNRR pentru renovarea sediului primăriei

Printr-o Hotărâre a Consiliului Local al comunei Pantelimon s-a aprobat contractarea finanțării și participarea UAT Pantelimon în cadrul „Planului Național de Redresare și Reziliență” (PNRR), Componenta C10 – Fondul Local – Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, desfășurat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Concret, comuna va depune spre finanțare proiectul privind „Renovarea sediului Primăriei comunei Pantelimon, județul Constanța”, având valoarea maximă eligibilă solicitată de 723.439,99 de lei la care se adaugă TVA (echivalentul a 334 mp x 440 EUR/mp +TVA).

De asemenea, consilierii locali au aprobat susținerea cheltuielilor neeligibile ale proiectului “Renovare sediu Primărie Comuna Pantelimon”, astfel cum acestea vor rezulta din documentațiile tehnico-economice și contractul de lucrări solicitate în etapa de implementare.

„Comuna Pantelimon se angajează să întocmească documentațiile de achiziții publice, să organizeze și să deruleze procedurile de achiziții publice si să realizeze lucrările în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind achizițiile publice”, se arată în HCL.

Primarul Costel Armășescu a explicat faptul că lucrările de renovare presupun inclusiv lucrări de eficientizare energetică a clădirii (anvelopare, montare panouri fotovoltaice, sistem de încălzire centralizat și altele).

La începutul anului 2021, primăria comunei Pantelimon a inaugurat un nou corp al primăriei. Extinderea sediului administrativ a fost un proiect finanțat integral de la bugetul local. „Extinderea clădirii s-a construit pe o suprafață de 124.85 mp și deține următoarele încăperi: un hol, patru birouri, trei grupuri sanitare, un spațiu tehnic și centrală termică. Clădirea este accesibilizată pentru persoanele cu dizabilități, având rampă în exterior și un grup sanitar adaptat cerințelor acestor persoane”, explică primarul Costel Armășescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top