Exclusiv

Cele mai grave 9 greşeli pe care le poţi face la muncă

Cu toţii am văzut sau am auzit de oameni care fac lucruri stupide la locul de muncă. Adevărul este, nu trebuie să arunci un scaun pe fereastră sau să te retragi din mijlocul unei prezentări pentru a provoca daune ireparabile pentru cariera ta. Nu contează cât de talentat eşti sau ce ai realizat, există anumite comportamente care schimbă instantaneu modul în care oamenii te văd şi care te pun într-o lumină negativă pentru totdeauna.
Următoarea listă conţine cele mai notorii 9 comportamente pe care ar trebui să le eviţi cu orice preţ.

1. Trădarea

Cuvântul spune totul. Înjunghierea colegilor pe în spate (în mod intenţionat sau nu), este sursa unui conflict imens la locul de muncă. Una dintre cele mai frecvente forme de trădări este trecerea peste cuvântul cuiva pentru a rezolva o problemă. Oamenii de obicei fac acest lucru în încercare de a evita conflictele, dar sfârşesc prin crearea mai multor conflicte de îndată ce victima se simte vinovată.
De fiecare dată când faci un coleg să arate rău în ochii celorlalţi colegi sau şefi, ei vor simţi aceasta ca o lovitură de cuţit în spate, indiferent de intenţiile tale.

2. Bârfa
Oamenii se fac ei înşişi neplăcuţi atunci când încep să bârfească despre alte persoane. Cuvintele urâte ar putea răni sentimentele colegilor tăi, iar bârfa va face să arăţi negativ şi duşmănos de fiecare dată, garantat.

3. Să îţi însuşeşti meritele pentru munca altcuiva
Cu toţii am experimentat acel sentimentul urât când descoperi că cineva ţi-a furat ideea.
Luându-ţi meritele pentru munca altcuiva – indiferent cât de mică ar fi – îţi va creea impresia că nu ai realizat nimic semnificativ pe cont propriu. Însuşirea meritelor pentru munca altcuiva înseamnă zero apreciere pentru echipa ta şi relaţia cu aceasta.

4. Să ai o cădere emoţională
Căderea emoţională (aruncarea lucrurilor, ţipete, plânsete, etc) demonstrează inteligenţa emoţională scăzută, şi este o modalitate uşoară de a fi concediat.
Dacă îţi arăţi nivelul de instabilitate emoţională oamenii se vor întrebarea dacă eşti sau nu de încredere sau capabil să te stăpâneşti atunci când este nevoie. Nestăpanindu-te, vei fi etichetat ca instabil, imposibil de abordat şi intimidant. Controlul emoţiilor este un aspect extrem de important într-un cadru profesional.

5. Să spui că urăşti locul de muncă
Ultimul lucru pe care cineva vrea să îl audă este cineva care se plânge cât de mult îşi urăşte locul de muncă. Procedând astfel, vei fi etichetat ca o persoană negativ care trage în jos moralul grupului.

6. Să te lauzi
Nimeni nu iubeşte oamenii lăudăroşi, dar aceştia sunt peste tot.
Realizează lucruri mari, fără a te lăuda; demonstrează o mentalitate puternică şi arată colegilor tăi că reuşita nu este ceva neobişnuit pentru tine.

7. Să minţi
Multe minciuni încep cu intenţii bune – oamenii doresc să se protejeze ei înşişi sau pe altcineva – dar minciunile au tendinţa de a se dezvolta şi răspândi până ce sunt descoperite, şi o dată ce toată lumea ştie că ai minţit, nu mai îţi poţi lua cuvintele înapoi. E urât şi dur pentru stima de sine să fii prins într-o minciună. Trebuie să fie autentic, dacă vrei să fii fericit cu ceea ce eşti.

8. Să consumi alimente cu miros puternic
Cu excepţia cazului în care lucrezi pe o navă, colegii tăi nu vor privi cu ochi buni dacă vei face biroul să miroasă a peşte. Regula generală atunci când vine vorba de mâncarea la locul de muncă este: orice aliment un miros care ar putea trece dincolo de uşa de la bucătărie ar trebui să fie lăsat acasă.

9. Să nu îţi faci prieteni din colegii tăi
Multe lucruri de la jobul tău se învârt în jurul colegilor tăi şi conexiunilor pe care le faci. Dacă petreci peste 8 ore cu ei, este inevitabil să nu interacţionezi. Crează-ţi relaţii de prietenie cu colegii tăi, şi vei vedea cum locul de muncă se va transforma într-un frumos cerc de prietenie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top