Opinii

Casimcea, cea mai bogată comună

Casimcea

CasimceaPrimăria Casimcea este, cu siguranţă, locul în care şi-ar dori să fie primar oricine. Gheorghe Ţilincă (PNL), primarul comunei, are tot ce-şi poate dori un şef de administraţie publică: angajaţi prompţi şi muncitori, un buget local generos şi o comună în plină dezvoltare. Aşezată în sudul judeţului Tulcea, comuna Casimcea este compusă din şase localităţi: Casimcea, care este şi reşedinţa comunei, Războieni, Corugea, Haidar, Rahman şi  Cişmeaua Nouă.

Un articol de Andreea PAVEL

               Cristian Andrei LEONTE

Dovada faptului că banii nu sunt o problemă pentru administraţia locală din Casimcea, sunt proiectele numeroase aflate în derulare sau deja finalizate: alimentare cu energie electrică şi pompă de apă în localitatea Casimcea, alimentare cu apă în satul Corugea, canalizare şi staţie de epurare în localitatea Casimcea, bază sportivă, construirea unui parc de agrement, pietruirea străzilor din localitatea Casimcea, construirea grădiniţei în localitatea Razboieni, construirea unei noi primării, construirea districtului de drumuri judeţene, construirea unei săli de sport în localitatea Casimcea etc. „M-au ajutat mult atât investitorii în energie eoliană, cât şi alţi investitori. Pe de altă parte, şi eu ajut mult investitorii, în sensul în care îi încurajez să vină, încerc să le eliberez actele necesare în cel mai scurt timp, să nu întâmpine obstacole birocratice şi să avem numai colaborări bune, în avantajul ambelor părţi: atât al administraţiei locale, cât şi al investitorilor”, ne-a declarat primarul Gheorghe Ţilincă. Dacă ar fi să vorbim despre istoricul localităţii, ar trebui să precizăm faptul că numele localităţii Casimcea îl întâlnim în mai multe menţionări documentare, începând cu anul 1543, sub formă de două sate apropiate, cu toponimele turceşti: Kara-Kasim şi Abdul-Kasim, care menţionează localităţile dobrogene cu sarcinile militare ce reveneau populaţiei colonizate de Imperiul Otoman.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top