Actualitate

Campanie de igienizare și înfrumusețare a comunei Saraiu. „Facem totul cu plăcere pentru locuitorii noștri”

În luna aprilie, administrația comunei Saraiu, județul Constanța, a demarat o serie de activități de igienizare și înfrumusețare a localităților componente. Activitățile au venit și în întâmpinarea celei mai mari sărbători creștine – Învierea Domnului.

„Ne-am adunat mai mulți și am plantat flori, crăițe, un nuc, am strâns buruienile, am măturat, lăcuit gardul, am investit din timpul și energia noastră în locșorul în care ne trăim mare parte din zile”, declară primarul Dorinela Irimia.  

Primarul dă asigurări că satele comunei vor deveni din ce în ce mai frumoase, mai ales dacă implicarea locuitorilor va fi mai mare. „Orice lucru ce primește atenția noastră se vindecă, înflorește și crește. Vă propun să vă direcționați atenția, energia și către interiorul fiecăruia, deoarece trebuie să facem curățenie și acolo”, adaugă Dorinela Irimia.

Echipele coordonate de primărie au acționat pentru înfrumusețarea parcului din centrul comunei. Aici au fost plantate flori, au fost montate jardiniere și se vor planta arbuști ornamentali. Administrația locală face un apel către cetățeni să ajute la păstrarea curățeniei și la întreținerea acestor amenajări.

Fiind o perioadă în care cei vii își amintesc și îi pomenesc pe cei dragi lor, care au părăsit această lume, primăria Saraiu nu a uitat nici de cimitire, acolo unde s-au desfășurat acțiuni de salubrizare.

„Sunt foarte mulți cetățeni în vârstă care nu mai pot face efort, iar alții sunt plecați din localitate și le este foarte greu să ajungă la cei plecați alături de Domnul, unul dintre motive fiind pandemia. Cu această ocazie am venit în ajutorul acestor cetățeni dispunând ca în fiecare an să aibă loc o acțiune de salubrizare în cimitirul din comuna noastră”, explică Dorinela Irimia.

Primarul arată că majoritatea mormintelor sunt îngrijite, dar acolo unde a fost nevoie s-a intervenit prin curățarea copacilor, îndepărtarea crengilor uscate, a lăstărișului, ambalajelor de la lumânări, PET-urilor și depozitelor de gunoaie de pe lângă garduri.

La acțiunea de ecologizare a cimitirului au participat persoanele asistate social, conform legii 416, precum și angajați ai primăriei Saraiu, consilieri locali, viceprimarul comunei și primarul.

„Tot ceea ce facem, facem din plăcere și cu plăcere pentru cetățenii noștri și pentru străbunii noștri care ne-au crescut și educat cu plăcere și cu multă dragoste. Dorința noastră de a face o comună frumoasă  și modernă se transformă pe zi ce trece, în realitate”, concluzionează Dorinela Irimia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top