Actualitate

Branșamentele la rețeaua de apă, verificate în comuna Sarichioi

Serviciul de Apă al comunei tulcene Sarichioi, care aparține de administrația publică locală, anunță că în perioada următoare vor fi efectuate controale la branșamentele utilizatorilor.

„Având având în vedere controalele efectuate la anumiți utilizatori ai apei potabile, s-au constat câteva cazuri de instalații de branșări ilegale. Drept urmare, vă anunțăm că în perioada următoare se vor efectua aleatoriu mai multe controale pe teren la branșamentele utilizatorilor de pe raza tuturor satelor componente comunei Sarichioi”, spun reprezentanții Serviciului de Apă.

În cazul constatării furtului de apă potabilă din rețea, utilizatorii care fac acest lucru, în conformitate cu articolul 38 din Legea nr.241/2006 – „orice intervenție neautorizată a utilizatorului asupra elementelor componente ale sistemului public de alimentare cu apă” constituie contravenție, vor fi sancționați cu amenda cuprinsă între 5.000-10.000 lei, urmată de debranșarea de la sistemul de alimentare cu apă.

În cazul acestor utilizatori, o noua branșare va putea fi realizată doar după achitarea amenzii și în baza unei noi cereri însoțite de chitanța ce face dovada achitării taxei de branșare la sistemul de alimentare cu apa și cu îndeplinirea condiției realizării căminului pentru apometru în exteriorul perimetrului curții/grădinii utilizatorului (în stradă).

Pentru sezonul  de iarnă, Consiliul Local al comunei Sarichioi a aprobat un consum de 10 mc/lună, pierderi de apă potabilă, în rețeaua de alimentare cu apă potabilă a Comunei Sarichioi, din cantitatea totală întrată în sistemul de distribuție, de la data ultimei plăți până la remedierea situației.

În aceeași ședință de CL din luna aprilie, consilierii au decis ca pentru sezonul  de vară să fie aprobat un consum de 15 mc/lună, pierderi de apă potabilă, în rețeaua de alimentare cu apă potabilă a Comunei Sarichioi, din cantitatea totală întrată în sistemul de distribuție (având în vedere că pe timpul verii apa este folosită la udarea spațiilor verzi și a grădinilor de legume), de la data ultimei plăți până la remedierea situației.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top