Opinii

Zilele Porţilor Deschise la Hârşova

Timp de două zile, vestigiile arheologice situate pe raza oraşului Hârşova au făcut obiectul unor dezbateri extrem de interesante, cu prilejul celei de a 13-a ediţii a evenimentului “Ziua Porţilor Deschise – Istoria Pământului – Istoria Omului”. pasionaţi de istorie şi arheologie au putut vizita ruinele vechii cetăţi romane Carsium dar şi miexponate din cadrul Muzde Istorie din localitate.

În cadrul unui simpozion la care au participat numeroşi specialişti s-a discutat şi despre modul de valorificare şi popularizare a unui sit arheologic extrem de interesan. Dezvoltat prin suprapunere pe ruinaşezării romane şi romano-bizantine Carsium, oraşul Hârşova a fost şi în perioada medievală, datorită poziţiei sale strategice, o locaţie extrem de importantă. Hârşova se laudă însă mai ales cu vechimesa incredibiă, în tellul neo-eneolitic de pe malul Dunării fiind descoperite urme de locuire vechi de şapte mii de ani.Cu prilejul “ţilor Deschise” tinerii din localitate au putut afla multe lucruri extrem de interesante despre istoria urbei în care astăzi trăies.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top