Opinii

Primarul PDL al comunei Luncaviţa sprijină la parlamentare candidaţii USL

Ştefan Ilie dă un vot de blam propriului partid

Marele învins al alegerilor locale, Partidul Democrat – Liberal, (organizaţia judeţeană Tulcea) a primit zilele trecute o nouă lovitură, într-o perioadă, în care întreaga ţară se pregăteşte intens de parlamentare. Unul dintre cei mai valoroşi primari „portocalii” din Dobrogea, Ştefan Ilie, edil al comunei Luncaviţa şi preşedinte judeţean al Asociaţiei Comunelor din România a anunţat Biroul Permanent al PDL Tulcea că pe data de 9 decembrie nu va susține candidații partidului său, ci pe cei din tabăra USL. Primarul rămâne membru PDL, pentru a nu-şi pierde funcţia pe care a dobândit-o prin voturile cetăţenilor, dar speranţele sale de viitor sunt legate acum de candidaţii USL, deputatul Octavian Marius Popa (PNL) şi senatorul Trifon Belacurencu (PSD). Ştefan Ilie îşi motivează acţiunea prin faptul că, în ultimii patru ani, comunitatea pe care o conduce nu a fost deloc ajutată de către parlamentarii PDL: “Atât eu personal, cât şi locuitorii comunei am sprijinit, de fiecare dată la alegeri, candidaţii PDL, însă suportul partidului faţă de localitatea noastră a fost unul foarte slab, cu mult sub aşteptări. Practic, în întreaga perioadă de guvernare PDL, absolut toate proiectele comunei Luncaviţa au fost respinse, iar la momentul actual nu avem în derulare niciun proiect şi suntem în imposibilitate de a mai realiza ceva în următorii patru ani”.

Un articol de Cristian CEALERA

Câştigător autoritar al alegerilor locale, cu un procent de peste 65%, primarul aflat la cel de al treilea său mandat este unul dintre cei mai activi edili din întreaga ţară, însă majoritatea acţiunilor sale au fost realizate prin forţe proprii şi nu cu ajutor de la “centru”. Din păcate, Luncaviţa nu a avut un buget care să-i permită să susţină de una singură anumite investiţii, astfel încât, în lipsa ajutorului de la centru, întreaga localitate a fost privată de anumite beneficii, având astfel de suferit.
Decizia lui Ilie Ştefan de a merge în decembrie pe mâna candidaţilor USL este motivată şi de faptul că toate rectificările bugetare din ultimii ani au ocolit tocmai Luncaviţa. “Astăzi nu mai pot perlicita dezvoltarea comunei mele şi toată munca mea de până acum. Nu avem nicio datorie faţă de niciun membru PDL. Dator este întregul partid faţă de mine şi de cetăţeni şi pot spune că eu, cât şi alţi colegi, am fi meritat de mii de ori mai mult să candidăm în Parlament, decât actualii pretendenţi de la PDL. I-am consultat pe cetăţeni, i-am întrebat pe cine vor alege şi aproape toţi vor să vadă şi cum este cu USL la putere… Nu îmi voi da demisia din PDL, nu mă voi înscrie în altul, pentru că nu vreau să îmi pierd funcţia pe care am câştigat-o eu şi nu partidul. Decizia mea este definitivă”, a mai declarat Ştefan Ilie.

Un mare câştig pentru USL

Decizia lui Ştefan Ilie reprezintă un câştig pentru USL Tulcea şi, evident, pentru cei doi candidaţi la parlamentare, deputatul Octavian Marius Popa şi senatorul Trifon Belacurencu.
Liberalul Popa este convins că această “mişcare” este una extrem de benefică pentru Uniune. “Trebuie să recunosc cu sinceritate că sunt plăcut surprins de declaraţia domnului primar Ştefan Ilie. Este una dintre puţinele dăţi în care un edil iese din partizanatul politic şi pune pe primul plan interesele comunităţii sale şi pe cele ale judeţului Tulcea. Fără falsă modestie, consider că eu şi domnul senator Trifon Belacurencu formâm o echipă sudată, cu o bogată experienţă de lucru în comunităţile locale, la Parlament şi în Guvern. Tot fără falsă modestie, consider că această echipă a noastră poate face mai multe decât eventuali candidaţi, care ar trebui să ia totul de la zero. Îi mulţumim primarului Ştefan Ilie pentru această iniţiativă şi îi asigur pe el şi pe locuitorii comunei Luncaviţa, ca şi pe toţi locuitorii din colegiu, că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a rezolva toate problemele existente” a declarat pentru DEZVĂLUIRI deputatul PNL, Octavian Marius Popa.
Opiniile sale sunt împărtăşite şi de celalălat candidat USL, senatorul PSD Trifon Belacurencu: “ Aceasta a fost opţiunea domnului primar şi o respect. Mă bucur că avem sprijinul său, precum şi pe cel al unei comunităţi locale extrem de harnice. Este un lucru foarte bun, domnul Ştefan Ilie este un primar destoinic, cu numeroase rezultate în derularea activităţilor sale. Ne dorim ca pe viitor să îi putem ajuta pe el şi pe locuitorii comunei Luncaviţa în rezolvarea problemelor existente” a mai declarat Belacurencu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top